Ajax wint in slotfase van Watford

Ajax heeft het oefenduel tijdens het trainingskamp in Oostenrijk tegen Watford gewonnen. De Amsterdammers waren met 2-1 te sterk voor de Engelsen dankzij doelpunten van Donny van de Beek en Jurriën Timber. De winnende treffer viel pas in de slotfase van de wedstrijd. Ajax is zo nog altijd ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en Quincy Promes was de meest actieve speler aan Amsterdamse zijde. Hij zag twee afstandsschoten worden gekeerd en miste ook in een één op één duel met de doelman van Watford. Aan de andere kant leverde één van de weinige momenten van dreiging direct een strafschop op wegens een handsbal van Sergino Dest. Andre Gray benutte de penalty en bracht de Engelsen aan de leiding.

In de tweede helft ging het spel op en neer. Waar Watford een paar keer gevaarlijk was met schoten van afstand, was het Ajax dat terugkwam in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Van de Beek op aangeven van Dusan Tadic waarbij Kasper Dolberg ook een slim overstapje maakte. Het bleef spannend tot het eind toen Jurriën Timber op prachtige wijze een voorzet tegen de touwen wist te koppen en zo Ajax de overwinning bezorgde.

Opstelling Ajax:
Kotarski; Veltman (63. Timber), Schuurs (63. Pierie), Blind (Magallán), Dest; Schöne (46. Eiting), Marin (46. Ekkelenkamp), Van de Beek (Gravenberch); Tadic (63. Labyad), Dolberg (63. Huntelaar), Promes (63. Lang).

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.