Klaas-Jan Huntelaar goal

Ajax wint met 0-1 van PEC Zwolle en loopt in op PSV

Ajax heeft het gat met koploper PSV verkleint tot vijf punten. De Amsterdammers wonnen in Zwolle met 0-1 van PEC en maakten zo optimaal gebruik van het puntverlies van PSV. Eenvoudig ging dat niet, maar uiteindelijk was een treffer van Klaas Jan Huntelaar net na de rust voldoend om de drie punten veilig te stellen.

Ajax begon het duel in de wetenschap dat het gat met PSV vandaag verkleind kon worden tot vijf punten. Met dat in het achterhoofd pakte Ajax direct het initiatief en werd de thuisploeg vroeg onder druk gezet. PEC werd gedwongen om de lange bal te spelen waardoor de Amsterdammers direct de touwtjes strak in handen namen, maar het elftal van Ten Hag deed dat in de openingsfase zonder grote kansen te creeëren.

Pas na een minuut of twintig begon ook PEC Zwolle van zich af te bijten waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Zo kregen ook beide ploegen kansen om de score te openen, maar de scherpte ontbrak bij Saymak en Huntelaar. Beiden kregen hun kopbal niet op doel. Verder was het met name Ajax dat via enkele mogelijkheden het dichtste bij de openingstreffer kwam.

Direct na rust kreeg Ajax de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. De voor Schöne ingevallen Eiting zette Van de Beek oog in oog met Diederik Boer, maar de middenvelder raakte de paal. De rebound was vervolgens niet besteed aan Neres. De Braziliaan schoot in kansrijke positie over.

Vijf minuten later was het wel raak. Klaas Jan Huntelaar was het eindstation na een vloeiende aanval door het centrum. Op aangeven van Neres schoof de spits vanuit een moeilijke hoek de bal door de benen van Boer en zette Ajax zo op een verdiende 0-1 voorsprong. Niet veel later werd het bijna 0-2, maar Kluivert zag zijn poging op de lat belanden.

Om toch nog de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, bracht John van het Schip twee aanvallers met een Ajax verleden in het veld: Menig en Ondaan. Ondanks de overmacht aan aanvallers kon PEC geen vuist maken en was het Ajax dat de beste kansen kreeg. Zo had Huntelaar de 0-2 op zijn schoen, maar vanaf een meter of vijf schoot hij de bal tegen Sandler.

De misser van Huntelaar had verder geen grote gevolgen, want ook PEC wist het net niet meer te vinden. Zo won Ajax met het minimale verschil van PEC Zwolle en doet het goede zaken. De Amsterdammers lopen twee punten in op PSV dat volgende week ook nog op bezoek gaat bij Feyenoord.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink