Ajax wint met riante cijfers van Kozakken Boys

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 26 oktober 2016 20:29 – Bron: Ajaxinside.nl

1439749715

Ajax heeft de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys met een 1-6 overwinning afgesloten. In Werkendam besliste de ploeg van Bosz het duel binnen een tijdsbestek van acht minuten in haar voordeel. In 2007, wanneer beiden ploegen elkaar voor het laatst troffen, was er nog een verlening nodig om de volgende ronde van de beker te bereiken. Pelle Clement en Carel Eiting maakten hun debuut in het eerste, waarin eerstgenoemde direct tweemaal trefzeker was. Andere doelpunten kwamen op naam van Mateo Cassierra, Vaclav Cerny en Anwar El Ghazi.

De thuisploeg startte fel en probeerde de Amsterdammers direct vol onder druk te zetten. In de openingsfase lukt dit aardig, want Ajax leek maar lastig onder de druk vandaan te kunnen voetballen. Na een kleine twintig minuten voetballen kon pas de eerste echte kans genoteerd worden. Cerny bleek echter zelfzuchtig, terwijl El Ghazi en Cassierra er beter voorstonden. Hierna was het hek van de dam. Want in acht minuten tijd zette de uitploeg de score om in een veilige 0-3. Tweemaal Cassierra en El Ghazi zorgden voor de doelpunten. Bij de treffer van El Ghazi was Boer belangrijk met een lange uittrap die bij Cerny belandde. De Tsjech vond op zijn beurt de buitenspeler. Kort voor rust bekroonde Cerny zijn uitmuntende eerste helft. Een geweldige assist van Abdelhak Nouri bereikte de aanvaller die de bal alleen nog maar in het lege doel hoefde te schuiven.

Aan het begin van de tweede helft kwam Clement in de ploeg voor El Ghazi en bekroonde de aanvaller direct zijn debuut met een bekeken schuiver in de korte hoek. De riante voorsprong zorgde ervoor dat Ajax het gaspedaal los kon laten. Hierdoor kon Kozakken Boys wat beter in de wedstrijd komen en probeerde het de felbegeerde eretreffer te maken. Vijf minuten voor tijd kregen ze eindelijk loon na werken. Een opgezette aanval kwam terecht bij Ignacio. Hij zette Sportpark De Zwaaier in vuur en vlam. Het slotakkoord was echter weer voor Pelle Clement. Nouri, die uitstekend speelde, zette hem met een weergaloze pass voor doelman Den Hartog en hij maakte beheerst af. De loting voor de volgende ronde vindt morgenavond plaats.

Opstelling Ajax: Boer; Tete, De Ligt (76. Eiting), Riedewald, Dijks; Van de Beek, Bazoer (76. De Jong), Nouri; El Ghazi (46. Clement), Cassierra, Cerny
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens