Ajax wint met speels gemak van Excelsior

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 20 september 2015 16:43 – Bron: Ajaxinside

Ajax heeft zondagmiddag optimaal geprofiteerd van het puntverlies van concurrenten PSV (2-1 verlies tegen Heracles) en Feyenoord (1-1 tegen Roda JC). De Amsterdammers wonnen op Woudestein met 0-2 van Excelsior. Ajax kan het zichzelf verwijten dat het ‘slechts’ twee goals maakt in Rotterdam, want veel tegenstand bood Excelsior niet. Al in de eerste helft besliste de koploper het duel: dankzij goals van Anwar El Ghazi en Arek Milik werd nog voor de pauze de eindstand van 0-2 bereikt.

Vanaf de aftrap was het klassenverschil duidelijk tussen de beide ploegen. Ajax had al snel op voorsprong moeten komen, toen Arek Milik met een pass Riechedly Bazoer wist te bereiken. De jonge middenvelder schoot echter te wild, waardoor de bal naast ging. Ajax hield daarna overwicht, maar veel uitgespeelde kansen waren er niet. Wat vooral opviel, was het grote aantal tackles van Excelsior-spelers, niet allemaal bestraft door scheidsrechter Blom.

Na ruim een half uur spelen opende Anwar El Ghazi de score. De rechtsbuiten deed het helemaal zelf, met een fraaie solo waarbij hij drie man passeerde en vervolgens met links raak prikte: 0-1. Even later was het al 0-2. Na een goede combinatie tussen Viktor Fischer en Davy Klaassen werd Arek Milik bereikt, die met rechts hard raak schoot. Zo kon Ajax met een goed gevoel de rust in.

Gezien de eerste helft, moest Ajax het plan hebben gehad om in de tweede helft te werken aan het doelsaldo. Daar slaagde de ploeg niet in. Het kwam wel tot kansjes, via Milik, Klaassen en El Ghazi, maar een derde treffer bleef uit. Excelsior kreeg zelfs nog twee aardige kansen, waardoor Jasper Cillessen zich kon onderscheiden. Uiteindelijk bleef het bij 0-2 en kende Ajax een eenvoudige middag in Rotterdam.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Klaassen; EL Ghazi (82. Sinkgraven), Milik, Fischer (72. Schöne).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.