Ajax wint na moeizame wedstrijd met 0-2 van Roda JC

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 05 februari 2017 14:29 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft ook de vierde wedstrijd van 2017 winnend afgesloten. Op bezoek bij Roda JC wonnen de Amsterdammers met 0-2. In een heel moeizame wedstrijd zorgden Davy Klaassen en Amin Younes voor de belangrijke doelpunten. Door de overwinning komt Ajax op twee punten van koploper Feyenoord, dat later op zondag in actie komt tegen FC Twente.

1454858342

Er viel in de eerste helft weinig te genieten in het Parkstad Limburg Stadion. Over en weer veel slordigheden en weinig hoogtepunten. Het meest opvallende was de komst van Patrick Kluivert, die met zijn gezin op de tribune keek naar de verrichtingen van zoon Justin. De jonge Kluivert was vaak ongelukkig in zijn acties, maar zorgde met een vlammend schot voor het grootste gevaar van de eerste helft.

Na rust pakte Ajax al snel de leiding. Ziyech zette de bal voor, Dolberg legde met zijn borst klaar, waarna aanvoerder Davy Klaassen de bal beheerst binnenschoot: 0-1. Ajax was van de nul af en kon op zoek naar de tweede treffer. Ziyech was tot twee keer toe dichtbij de 0-2, maar een snelle tweede goal bleef uit. Aan de andere kant bleek middenvelder Abdul Ajagun een plaag voor de Ajax-defensie. Hij werd een aantal keer gevaarlijk, maar schoot niet tussen de palen.

Een kwartiertje voor tijd was daar dé kans om de wedstrijd af te maken. Na slimme balletjes van invaller Nouri en Ziyech kreeg Younes de bal. Hij kapte en legde de bal klaar voor zijn rechter, maar trof de lat. Weer pech voor de Duitser, die op dat moment nog niet had gescoord in de eredivisie. De slotfase was dus spannend met slechts 0-1 op het scorebord. Ajax hield stand en in de blessuretijd maakte Younes aan de onzekerheid een einde: 0-2. Eindelijk een doelpunt voor hem en Ajax pakt drie belangrijke punten mee uit Kerkrade.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Schone, Klaassen, Ziyech (81. Van de Beek); Kluivert (66. Nouri), Dolberg, Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.