Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 juli 2009 17:55 – Bron: Ajaxinside.nl

Na de 1-10 overwinning vorige week op DWV, heeft Ajax ook haar tweede oefenduel winnend afgesloten. Tegen de satelietclub Ajax Cape Town won de ploeg van Martin Jol met 3-2. Darío Cvitanich, Siem de Jong en Darko Bodul waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffers. Sifiso Vilakazi tekende voor de twee tegentreffers.

Jol voerde in de rust maar liefst tien wissels door. Enkel Maarten Stekelenburg bleef staan en Luis Suárez was de aanvoerder. Rob Wielaert nam de aanvoerdersband in de tweede helft over. Ajax was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg veel kansen. Via onder andere Suárez, lob op de lat, en Cvitanich. Laatstgenoemde wist in de negentiende minuut de score ook verdiend te openen, maar tot meer treffers kwam Ajax nog niet.

In de tweede helft verschenen dus tien andere namen in het veld. Siem de Jong, vervanger van Ismaïl Aissati, wist vlak na rust de score te verdubbelen. Tien minuten later was hij wederom belangrijk met een assist op Darko Bodul die de 3-0 op het scorebord zette. Toch kwamen de Zuid-Afrikanen nog gevaarlijk terug. Vilakazi scoorde een kwartier voor tijd de 3-1 en vlak voor het eindsignaal wist hij uit een strafschop ook de 3-2 te maken. De Amsterdammers gaven echter niet nog meer weg.  

Reageren op dit bericht