Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 juli 2009 21:19 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft ook haar vierde oefenwedstrijd weten te winnen. Na overwinningen op DWV, Ajax Cape Town en v.v. WKE werd donderdagavond HZVV met 0-11 opzij gezet. De Amsterdammers gingen de rust in met een 0-3 voorsprong door prachtige treffers van Luis Suárez en Ismaïl Aissati. Kenneth Vermeer begon de wedstrijd onder de lat in plaats van Maarten Stekelenburg.

Ajax had, zoals verwacht, het betere van het spel en met name Suárez zorgde voor veel dreiging. Na ruim vijf minuten wist de Uruguayaan de score te openen door de bal prachtig in de kruising te schieten. Even later was het weer Suárez die het net wist te vinden. Na een mooie lange pass van Daley Blind, rondde de aanvaller beheerst af. Vlak voor rust werd het nog 0-3. Dit maal wist Aissati de bal in de kruising te schieten.

De Amsterdammers begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en binnen tien minuten na rust was het al weer 0-5. Darko Bodul, die ook veel kansen om zeep hielp, en wederom Aissati zorgden voor de treffers. Na ruim een uur spelen snelde invaller Dennis Rommedahl langs de verdediging, legde af op Suárez die zijn derde treffer van de avond maakte. Jan Vertonghen wist de 0-7 binnen te schieten na 69 minuten spelen. Met een mooie volley wist Van der Wiel de 0-8 binnen te werken waarna wederom Suárez en ook Rasmus Lindgren nog wisten te scoren, 0-10. Het slotakkoord kwam op naam van Vertonghen die via Sno en Rommedahl de 0-11 op het scorebord knalde.  

Reageren op dit bericht