Ajax wint ook vierde competitiewedstrijd

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 30 augustus 2015 14:31 – Bron: Ajaxinside.nl

1403978953

Ajax heeft ook zijn vierde competitiewedstrijd weten te winnen. In de Amsterdam ArenA werd ADO Den Haag met 4-0 verslagen. Anwar El Ghazi (2x), Joël Veltman en Davy Klaassen verzorgde de goals. Het betekent dat de Amsterdammers erg sterk begonnen zijn aan de competitie met twaalf punten uit vier wedstrijden en kreeg het geen goals tegen. Ajax kan de rest van de dag lekker achterover leunen, want in Eindhoven treffen PSV en Feyenoord elkaar.

De wedstrijd begon voor Ajax met een tegenvaller. Mitchell Dijks greep na een verdedigende actie naar zijn lies en moest zich na vijf minuten laten vervangen door Nick Viergever. De linksback heeft een spierblessure in zijn liesstreek opgelopen. Na een kwartier was er wel reden tot juichen voor Ajax. Davy Klaassen had een goede actie in huis en legde de bal terug op Anwar El Ghazi, die het leer met links in het doel schoot: 1-0! Een paar minuten later was het precies andersom. El Ghazi legde de bal vanaf rechts terug op Klaassen die identiek aan de eerste treffer de bal binnenschoof. Na een half uur kreeg ADO voor het eerst een kans. Mike Havenaar kon de bal binnenkoppen, maar Jasper Cillessen wist op de lijn redding te brengen. Vlak voor rust krulde Nemanja Gudelj de bal uit een vrije trap nog op de paal.

Diect na rust kreeg Ajax alweer de kans op 3-0. El Ghazi gaf goed voor, maar Daley Sinkgraven schoof ter hoogte van de penaltystip de bal naast de goal van Martin Hansen. Ook Arek Milik nam niet lang daarna het doel van de ADO-keeper onder vuur. Een hard schot met links eindigde op de vuisten van de Deen. Na 58 minuten was het dan wel raak. Een goed aangesneden vrije trap van Gudelj werd door Veltman binnegekopt: 3-0.

Een kwartier voor tijd maakte El Ghazi z’n tweede goal van de wedstrijd en tevens zesde in de competitie. Arek Milik omspeelde Martin Hansen en legde de bal op de achterlijn terug op de rechtsbuiten die gemakkelijk kon binnentikken. Daarna kreeg Ajax genoeg kansen op de 5-0, maar met die mogelijkheden werd onzorgvuldig omgesprongen door onder meer Milik en Viktor Fischer.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete (67. Van Rhijn), Veltman, Riedewald, Dijks (6. Viergever); Bazoer, Klaassen, Gudelj (75. Fischer), El Ghazi, Milik en Sinkgraven.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.