Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2008-2009 met een ruime overwinning afgesloten. Tegen de amateurs van CVV Germanicus werd het 0-7 voor de gasten. Ismaïl Aissati debuteerde tegen de eersteklasser en Darío Cvitanich en Javier Martina maakten hun eerste doelpunten in Ajax 1.

Net als in het oefenduel tegen VV Noordwijk (2-5 winst) kende ook het duel met de amateurclub uit Coevorden een aantal leuke primeurs. Aissati maakte zijn debuut voor Ajax en liet gelijk een goede indruk achter. Hij luisterde zijn officieuze debuut op met een assist bij het tweede doelpunt van de Amsterdamse club.

De treffer kwam, net als het eerste doelpunt, op de naam van Cvitanich, die daarmee zijn eerste goals voor Ajax maakte. De Argentijn had een minuut eerder ook de score kunnen openen, maar miste een penalty die de Amsterdammers kregen na een overtreding op Luis Suárez.

Martina maakte in de tweede helft ook zijn eerste goal voor Ajax 1. Na een mooi steekballetje van Siem de Jong schoot hij in de 58ste minuut de 0-5 tegen de touwen. Tien minuten daarvoor gaf hij een voorzet op Kennedy Bakircioglü, die de 0-4 maakte. In de 78ste minuut tekende Leonardo voor de zesde treffer en De Jong bepaalde in de 88ste minuut de eindstand op 0-7.

Jan-Arie van der Heijden deed niet mee tegen Germanicus. De jongeling raakte dinsdagochtend tijdens de training geblesseerd en vertrekt morgen vanuit De Lutte naar Amsterdam. Hij gaat daar op De Toekomst aan zijn herstel werken.

Klik hier voor het wedstrijdformulier.  

Reageren op dit bericht