Ajaxinside.nl

Ajax heeft woensdagavond in een doelpuntrijk bekerduel de volgende ronde in de KNVB Beker bereikt. De Amsterdammers waren met maar liefst 5-4 te sterk voor FC Utrecht. Dusan Tadic (2x), Zakaria Labyad (2x) en een eigen goal van St. Jago zorgden voor de Amsterdamse treffers.

FC Utrecht ging vlot van start en stond na 2 minuten spelen op 0-1 via Mahi. Tadic maakte echter 5 minuten later alweer gelijk. De Domstedelingen zagen doelman Paes met een hoofdblessure uitvallen waardoor er veel blessuretijd werd gerekend in de eerste helft. Daarin zorgde Labyad na een goed lopende aanval voor de 2-1 van Ajax en daarmee werd ook de rust bereikt.

De tweede helft werd nog spectaculairder dan de eerste. Het was wederom Mahi die in de openingsfase scoorde voor Utrecht: 2-2. Ajax kwam daarna ietwat gelukkig op voorsprong toen Antony zijn schot van richting zag worden veranderd en de bal in het doel vloog. Utrecht liet het er echter niet bij zitten en kwam via Van de Streek op gelijke hoogte.

Inde 71e minuut maakte doelman Kjell Scherpen een blunder waarvan Sylla profiteerde en zo Utrecht weer op voorsprong zette. Ajax toonde echter wederom veerkracht en het was opnieuw Labyad die op aangeven van Ekkelenkamp de 4-4 maakte. Het bekerduel leek af te stevenen op een verlenging, maar vlak voor tijd bepaalde Tadic met een heerlijke afstandsknal de eindstand op 5-4.

Opstelling Ajax:
Scherpen; Rensch (86′ Martinez), Schuurs, Blind, Tagliafico; Alvarez (73′ Ekkelenkamp), Klaassen, Gravenberch; Antony, Labyad, Tadic