Ajax wint spectaculair duel van Sporting

Ajax is woensdagavond uitstekend van start gegaan in de Champions League. De Amsterdammers waren ruimschoots te sterk voor Sporting Portugal door met 1-5 te winnen in Lissabon. Sebastien Haller werd de grote man van de wedstrijd door maar liefst vier keer te scoren in zijn Champions League debuut. Steven Berghuis maakte de andere treffer. Paulinho redde de eer van de thuisploeg.

De ploeg van Erik ten Hag ging vliegend van start. Al in de tweede minuut schoot Antony op de paal en kopte Haller in de rebound raak. Nog binnen tien minuten was het opnieuw Haller die scoorde op aangeven van Antony. Ajax zat op rozen, maar Paulinho bracht de spanning terug in de wedstrijd door Pasveer met enig fortuin te passeren. Lang kon Sporting niet genieten van de aansluiting, want nog voor rust rondde Berghuis een knappe aanval van Ajax beheerst af: 1-3.

Kort na rust leek Paulinho wederom voor de aansluitingsgoal te zorgen, maar de VAR keurde deze af wegens buitenspel. Niet veel later gaf Antony een heerlijke voorzet met buitenkant voet die door Haller tot doelpunt werd gepromoveerd. Het verzet van de Portugezen was gebroken en Ajax ging op zoek naar meer. In de 63e minuut was het opnieuw raak en maakte Haller zijn vierde goal van de avond. Aan de andere kant raakte Porro nog een keer de paal, maar extreem gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. In de slotfase werd veel gewisseld en probeerde Ajax nog voor meer goals te gaan, maar echt grote kansen werden niet gecreëerd waardoor het bij 1-5 bleef.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Mazraoui (70′ Rensch), Timber, Martínez, Blind (81′ Schuurs); Álvarez, Berghuis (77′ Taylor), Gravenberch; Antony (70′ Neres), Haller en Tadic.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.