Ajax wint van FC Utrecht na rommelige wedstrijd

1473617297

Ajax nam het zondag in Amsterdam op tegen FC Utrecht in speelronde acht van de Eredivisie. Hakim Ziyech stond weer tussen de eerste elf namen van Peter Bosz, hij is terug na een schorsing. Sinds 2010 verspeelden de Amsterdammers liefst 25 punten in duels met de Utrechters. Na een rommelige wedstrijd weet Ajax wel te winnen. Na een spectaculaire eindfase werd het 3-2 als eindstand.

Ajax begon de wedstrijd erg rommelig. Pas na negentien minuten kwam de ploeg voor het eerst dichtbij de openingstreffer. Kasper Dolberg speelde breed op Younes. Vervolgens legde de Duitser de bal bij de tweede paal neer, maar Klaassen kon er net niet bij. Beide ploegen speelden voorzichtig, waardoor er in de eerste helft weinig gebeurde. Na 24 minuten was het combinatiespel, dat afgelopen wedstrijd tegen Standard Luik zo goed lukte, weer even terug te zien, maar het leverde Ajax niets op. Het eerste doelpunt in de Amsterdam ArenA viel in het voordeel van FC Utrecht. Een goede voorzet van Ayoub werd prachtig binnengekopt door Conboy. Niet veel later kwam FC Utrecht, door een mooie loopactie van Ajax-huurling Richairo Živković, nog heel dicht bij de 2-0, maar Davinson Sánchez was net op tijd terug. Aan de andere kant was Ajax dichtbij de gelijkmaker, maar Robbin Ruiter wist het schot van Younes te keren. Een minuut voor rust probeerde Ziyech het vanuit een vrije trap, maar weer stond Ruiter in de weg.

De wedstrijd was nog maar kort bezig in de tweede helft als Ajax op een gelijke stand komt, dankzij een eigen doelpunt van Leeuwin. Na de gelijkmaker ging Ajax beter voetballen, het elftal toonde meer lef en dat bleef ook niet onopgemerkt bij de toeschouwers. De voorsprong voor de Amsterdammers lag op de schoen van Klaassen. Na een hakje van Dolberg, op de voorzet van Sinkgraven, stond Klaassen één op één met doelman Ruiter. Het schot ging echter naast. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Ajax een strafschop door een handsbal van een Utrecht-speler. Schöne legde aan vanaf elf meter en schoot raak: 2-1 voor Ajax! Niet veel later maakte Hakim Ziyech de 3-1 nadat hij profiteerde van een doorgeschoten vrije trap. De wedstrijd leek gespeeld en ook Utrecht leek dat te beseffen, maar uit een vrije trap kwam de bal voor de voeten van invaller Van der Maarel, die zijn eerste balcontact verzilverde met de aansluitingstreffer! 3-2. Traoré moest daarna de score verder uitbreiden, maar hij schoot de bal vanaf acht meter torenhoog over een leeg doel. Opnieuw winst voor Ajax, dat blij mag zijn met de drie punten.

Aanvang:
Zondag 2 oktober 2016 – 12:30 uur
Scheidsrechter:
Bas Nijhuis
Scoreverloop:
0 – 1, Conboy (27′)
1 – 1, Leeuwin (47’/ed)
2 – 1, Schöne (79’/pen.)
3 – 1, Ziyech (87′)
3 – 2, van der Maarel (90′)

Ajax:

Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven (74′ Bazoer, 86′ Riedewald); Klaassen (geel), Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg (80′ Cassierra), Younes.
Bank:
Boer, Tete, Westermann, Riedewald, Bazoer, El Ghazi, Cassierra, Gudelj, Dijks

FC Utrecht:
Ruiter; Troupée, Leeuwin, Janssen (geel), Conboy (geel); Amrabat (geel), Strieder (geel, 86′ Ludwig), Barazite (geel, 89′ Van der Maarel), Ayoub (geel); Zivkovic (57′ Joosten), Haller (geel).
Bank:
Jensen, van der Maarel, Koch, van der Meer, Rosheuvel, Ludwig, Rubin, Joosten, Kerk.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.