Ajax wint van hekkensluiter RKC in gezapig duel: 3-0

Aan het einde van de week waarin de aanstaande transfer van Ziyech wereldkundig werd gemaakt, begint de spelmaker voor het eerst weer in de basis. Dit betekent dat Gravenberch is verwezen naar de bank.

Ajax begint rustig aan de wedstrijd. De eerste kans laat op zich wachten. Het wordt direct een grote kans, met dank aan verdediger Mulder. De RKC’er laat zijn been staan en Van de Beek gaat er gretig overheen: strafschop. Tadic ramt de bal in de kruising: 1-0. Ajax heeft daarmee de gewenste vroege voorsprong te pakken. Een volgende kans is er als Ziyech besluit te schieten, waar hij ook richting Babel had kunnen spelen. De keeper van RKC keert zijn inzet.

Ajax zoekt naar een tweede treffer, maar is onnauwkeurig in de laatste fase voor het doel. Zo krijgt Van de Beek een mooie bal van Ziyech, maar controleert hij de bal niet goed genoeg. Na 35 minuten gaat Blind zich warmlopen voor een invalbeurt in de tweede helft. Er volgt een luid applaus. Kort daarna krijgt RKC een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Martinez wordt uitgespeeld, maar Onana is er op tijd bij om erger te voorkomen. Ajax gaat met 1-0 de rust in en dat is een magere voorsprong tegen de nummer laatst. Voor Ziyech zit de wedstrijd er dan op. Blind vervangt hem na rust.

Ook in de tweede helft lijkt Ajax niet een hoge voorspelling te kunnen vinden. RKC voetbalt zelfs brutaal een beetje mee. Toch volgt de 2-0 wel snel. Een goede aanval wordt binnen getikt door Traoré, die goed achter de bal blijft. Daarna is de spanning wel uit de wedstrijd. Ajax lijkt het allemaal wel te geloven deze middag en voetbalt de wedstrijd ‘zakelijk’, zoals dat heet, uit. Het biedt de toeschouwers geen vermaak. De ingevallen Huntelaar krijgt tot twee keer toe een grote kans, maar hij raakt de paal en schiet voorlangs.

De tijd tikt weg en niets wijst erop dat dit een wedstrijd wordt die men lang zal heugen. In de slotfase van de wedstrijd is het zelfs RKC dat er nog wat wil maken. De Waalwijkers zijn op zoek naar de aansluitingstreffer, maar echt grote kansen komen er niet. Het slotakkoord is voor Huntelaar. Hij tikt een voorzet van Tagliafico binnen: 3-0. In de blessuretijd maakt hij ook nog een vierde, maar deze wordt geannuleerd wegens buitenspel. Ajax wint, maar zal aanstaande donderdag uit een heel ander vaatje moeten tappen, uit tegen Getafe.

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Higler

Scoreverloop:

1-0, Tadic (12, p.)

2-0, Traoré (52)

3-0, Huntelaar (90)

Ajax: Onana; Dest, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Van de Beek (Ekkelenkamp/79), Eiting (geel); Tadić, Ziyech (Blind/46), Babel; Traoré (Huntelaar/61).

Wissels Ajax: Varela, Scherpen, Huntelaar, Mazraoui, De Jong, Blind, Marin, Ekkelenkamp, Gravenberch, J. Timber, Danilo.

RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari (geel), Mulder (Meulensteen/46 (geel), Delcroix, Quasten; Van der Venne (Reijnders/72), Rienstra, Leemans; Sow (Elbers/83), Bilate, Hansson.

Wissels RKC Waalwijk: Grim, Heemskerk, Velkov, Meulensteen, Elbers, Van Weert, Nieuwpoort, Tahiri, Maatsen, Sporkslede, Bakari, Reijnders.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.