Ajax wint van Heracles en neemt 5 punten voorsprong op PSV

In de wetenschap dat PSV gisteren drie punten verspeelde tegen AZ Alkmaar werd een zeer gemotiveerd Ajax verwacht in de eigen Johan Cruijff Arena. Er zaten eindelijk weer mensen op de tribunes (1/3 van de normale capaciteit) en die gingen er eens goed voor zitten. Om 16.45 floot scheidsrechter Manschot voor het beginsignaal.

Ajax miste Gravenberch. De jonge middenvelder meldde zich ziek af. Klaassen was zijn vervanger. De twijfelgevallen Alvarez en Martinez stonden vanaf het begin aan de aftrap. Ajax kreeg na drie minuten de eerste kans van de wedstrijd, maar Antony schoot zwak op goal, iets wat de international onlangs voor Brazilië wel goed deed. Alvarez kreeg een paar minuten later een gele kaart. De pietluttig fluitende Manschot gaf een paar minuten later ook Antony een gele kaart. Ondertussen bouwde de Amsterdammers een flink veldoverwicht op, maar na een kwartier stond de brilstand nog op het scorebord.

Heracles beperkte zich verder tot tien man voor de goal en de bal wegschieten. Maar dat hielp de club uit Almelo niets toen Klaassen na een scrimmage de bal van korte afstand in het doel tikte: 1-0 in de 23e minuut! De landskampioen bleef de sterkste en dat resulteerde in grote kansen voor weer Klaassen en Mazroui. Ook het laatste kwartier was Ajax de bovenliggende partij, maar het resulteerde niet meer tot echt grote mogelijkheden en de ruststand werd dus bereikt met een 1-0 voorsprong voor Ajax.

Ajax begon zonder wijzigingen aan de tweede helft. Een voorsprong van een doelpunt gaf nog niet de zekerheid van drie punten en dus moest Ajax geconcentreerd aan het tweede bedrijf beginnen. Heracles verliet de verdedigende stellingen wat meer en daar profiteerde Ajax van door de 2-0 te scoren. Het was weer eens Tadic die de assist verzorgde en de tot dan onzichtbare Haller tikte de tweede goal binnen. Ajax leek in veilige haven. Ten Hag haalde net na een uur Martinez en Berghuis naar de kant. De vervangers waren Schuurs en Taylor.

De laatste liet van zich spreken, want een paar minuten later maakte het talent de 3-0! Na een mooie combinatie met Haller schoot de 19-jarige middenvelder binnen. Ook Blind en Antony mochten twintig minuten voor tijd hun rust pakken. De vervangers waren respectievelijk de flink toegejuichte Tagliafico en Danilo. De wedstrijd kabbelde wat voort. Ajax geloofde het verder wel, maar toch kreeg het team de kans op de vierde goal. Haller werd gehaakt en Manschot zag er een strafschop in. Maar Blaswich reageerde goed op de inbreng van aanvoerder Tadic. Alvarez knalde een minuut later nog keihard op de lat. In de vier minuten blessuretijd daarna werd niet meer gescoord. Ajax deed wat het moest doen; drie punten pakken en dus drie punten uitlopen op nummer twee PSV!

Aanvang: 16.45 – Scheidsrechter: Manschot

Scoreverloop:

1-0, Klaassen (22)

2-0, Haller (55)

3-0 Taylor (65)

Ajax: Pasveer; Mazraoui (Rensch/80), Timber, Martínez (Schuurs/63), Blind (Tagliafico/70); Álvarez (geel), Berghuis (Taylor/63), Klaassen; Antony (geel) (Danilo/70), Haller, Tadić.

Wissels Ajax: Gorter, Setford, Schuurs, Danilo, Rensch, Kudus, Taylor, Daramy, Tagliafico, Regeer.

Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord (geel) (Sonnenberg/84), Rente, Knoester, Quagliata; Schoofs, Kiomourtzoglou, de la Torre (Bakis/46); Laursen (Szoke/84), Sierhuis (geel) (Sierra/76), Basacikoglu (Fadiga/66).

Wissels Heracles Almelo: Bucker, Jalving, Agca, Bakis, Fadiga, Hansson, Les, Roosken, Sierra, Sonnenberg, Szoke.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.