Ajax wint van VVV dankzij VAR-momenten

Ajax heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt op VVV. In Venlo werd het 0-1 dankzij een benutte strafschop van Dusan Tadic in de 88e minuut. De penalty werd gegeven door een VAR-moment waarbij scheidsrechter Kevin Blom videobeelden terugkeek wegens een vermeende overtreding op Klaas Jan Huntelaar. In de eerste helft werd Ajax ook al geholpen door de VAR omdat een goal van VVV werd afgekeurd op basis van videobeelden.

Ajax mocht in de eerste helft het spel maken en VVV loerde op de counter. Dit werd ook een paar keer dreigend via met name Jay-Roy Grot, maar Onana werd niet tot ingrijpen gedwongen. Aan de andere kant creëerde Ajax een aantal hele grote kansen. Neres werd weggestuurd door Tadic waarna de Braziliaan de keeper omspeelde, maar vervolgens naast schoot voor een leeg doel. Neres raakte daarna geblesseerd en zijn vervanger Labyad wist oog in oog met doelman Unnerstall niet raak te schieten. In de 39e minuut kwam VVV op voorsprong via Samuelsen, maar wegens shirtje trekken werd de goal afgekeurd na een VAR-moment.

Na rust konden beide ploegen in het eerste kwartier geen vuist maken, maar daarna voerde Ajax het tempo en de druk op. Het startschot werd gegeven door Tadic die nipt over schoot. Daarna vond Ziyech de Duitse doelman twee keer op zijn weg en ook Mazraoui zag een schot worden gekeerd door Unnerstall. De Amsterdammers werden in de loop van de tweede helft alleen maar slordiger in de passing en het leek bij 0-0 te blijven. In de 87e minuut kwam er echter een nieuw VAR-moment, waarbij Blom op basis van de videobeelden Ajax een strafschop toekende. Tadic ging achter de bal staan en schoot beheerst raak waardoor Ajax alsnog drie punten mee naar huis neemt.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind (82′ Van de Beek), Tagliafico; Schöne (72′ Eiting), F. de Jong, Ziyech; Tadic, Huntelaar en Neres (26′ Labyad)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.