Mido, Ooijer en Tainio..

En geef de jeugd.. maar weer geen kans.

Mido wel prima (zie onderstaande stuk), Ooijer en Tainio absoluut met je eens.

Nu makkelijk zeggen maar halverwege de 1e helft hoopte ik zo dat Mido erin zou komen. Gewoon terug naar het standaard 4-3-3, 2 spelers houden het breed en 1 aanspeelpunt in het midden. Dat lukte goed, is natuurlijk ook makkelijk tegen een tegenstander als Veendam maar goed. Heb altijd al gezegd dat standaard 4-3-3 het beste systeem is om te spelen.
Klein detail van het voordeel van 4-3-3 tov 4-4-2. Bij 4-4-2 staan je twee spitsen tegenover 4 verdedigers. Bij een loopactie is het moeilijker de verdedigers uit positie te brengen zodat je ruimte creëert voor je ploeggenoot. Bij 4-3-3 gaat dat makkelijker. Zojuist zag je dat terug in de wedstrijd. Sulejmani heeft de bal aan de linker zijlijn, Mido trekt vanuit het midden diep naar de linker zijlijn, verdedigers van Veendam communiceren niet goed en lopen met Mido mee, verdediger Sulejmani twijfelt en Sulejmani loopt zo naar het midden van de 16 zonder dat hij gehinderd wordt. Dat was je met 4-4-2 niet gelukt.

Kortom 4-3-3 maakt het voetballen veel makkelijker, en Ajax heeft het de laatste wedstrijden moeilijk met makkelijk voetballen. Mijn opstelling voor de aankomende wedstrijden:

Stekelenburg
vd Wiel/Anita – Vertonghen – Alderweireld – Urby
Enoh – de Zeeuw
Suarez
El Hamdoui – Mido – Sulejmani

Suarez lekker in een vrije rol om de spitsen heen, lekker laten lopen die man. Komt er vanzelf meer uit.

Reageren op dit bericht