‘Ajax zag af van komst Finnbogason’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 28 oktober 2015 15:56 – Bron: Voetbal International

Ajax had deze zomer de mogelijkheid om Alfred Finnbogason naar Amsterdam te halen. De spits werd aangeboden bij de recordkampioen, maar die zag uiteindelijk af van de komst van de ex-topscorer van de Eredivisie, zo meldt Voetbal International. Uiteindelijk kwam Yaya Sanogo als tweede spits naar de hoofdstad.

Finnbogason verliet in de zomer van 2014 sc Heerenveen voor een avontuur bij het Spaanse Real Sociedad. In Baskenland kwam de spits echter niet uit de verf en dus was hij afgelopen zomer op zoek naar een nieuwe club waar hij meer kans had op speeltijd. Volgens VI zou de IJslander toen zijn aangeboden in Amsterdam, maar zag Ajax af van de komst van Finnbogason, omdat hij voetballend gezien niet goed genoeg zou zijn. Uiteindelijk verkaste de international naar het Griekse Olympiakos.

De spitspositie bij Ajax is al het hele seizoen onderwerp van gesprek. Arek Milik lijkt niet de onbetwiste nummer 9 en is op dit moment geblesseerd en ook Arsenal-huuling Yaya Sanogo kan nog niet overtuigen in Amsterdam. Bovendien is de Fransman nu geblesseerd. Eerder dit seizoen werden ook Viktor Fischer, Davy Klaassen, Lasse Schöne en Anwar El Ghazi al in de spits geposteerd.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.