Ajax zeker van Europese overwintering

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 november 2016 22:53 – Bron: Ajaxinside.nl

1473617297

Ajax heeft zich donderdagavond verzekerd van Europese overwintering. De ploeg van Peter Bosz was oppermachtig tegen Celta de Vigo. In de Amsterdam ArenA won Ajax met 3-2 dankzij goals van Kasper Dolberg, Hakim Ziyech en Amin Younes. Guidetti en Aspas scoorden voor de Spanjaarden. Met tien punten gaat Ajax aan de leiding in groep G en is als eerste Nederlandse club zeker van Europees voetbal na de winterstop.

In de eerste helft begonnen beide ploegen tam. Na tien minuten spelen was er nog geen serieus schot op doel gelost. In de loop van de eerste helft nam Ajax het heft in handen en werd de Spaanse doelman getest door afstandsschoten van onder meer Ziyech en Schöne. Vlak voor rust bekroonde Ajax het veldoverwicht. Dolberg werd aangespeeld door Traore, omspeelde een verdediger en rondde koelbloedig af in de korte hoek: 1-0.

Na rust kregen de Spanjaarden even wat meer grip op de wedstrijd en moest Onana een enkele keer reddend optreden, maar de opleving was van korte duur. In de 68e minuut liet Traore zijn klasse zien. Hij speelde twee verdedigers uit en bediende Ziyech die van dichtbij in kon tikken. Enkele minuten later gooide Younes de wedstrijd in het slot door een goede actie binnendoor knap af te drukken. In de slotfase kwam Celta nog terug dankzij goals van Guidetti en Aspas, maar Ajax hield met moeite stand.

Opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.