Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 18 december 2011 14:24 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft ADO Den Haag in een matig duel met een 4-0 score aan de kant gezet. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Ramon Leeuwin die na een stevige charge op Christian Eriksen al na tien minuten mocht douchen. Hierna was er sprake van eenrichtingsverkeer wat zorgde voor doelpunten van Eriksen, Theo Janssen, Dmitri Bulykin en Miralem Sulejmani. Door deze overwinning komt Ajax weer wat dichter bij de concurrentie wie vanmiddag zware wedstrijden te wachten staan.

Het begin van de wedstrijd stond vooral in het teken van de flink aantal lege plekken in de ArenA, aangezien een gedeelte van de fans van Ajax ter steun aan Johan Cruijff pas in de veertiende minuut de tribunes opstormden. Echter mistten zij wel het breekpunt van de wedstrijd. Al in de tiende minuut mocht Leeuwin de kleedkamer opzoeken na een forse charge op Eriksen. De verdediger kwam na balverlies hard met twee benen in op de jonge Deen en arbiter Kevin Blom stuurde Leeuwin van het veld. De één man meersituatie zorgde voor eenrichtingsverkeer en Ajax kwam hierdoor al snel op voorsprong.

In de zestiende minuut was Eriksen de man die voor Ajax de voorsprong op het scorebord zette. Na een vloeiende aanval tussen Sulejmani en Nicolás Lodeiro werd Eriksen vrij gezet voor Gino Coutinho. De Deen bleef kalmpjes en schoof de bal langs de keeper. Ajax bleef na het doelpunt doorgaan met kansen creëren. Via Aras Özbiliz, die terug is van een enkelblessure, en Sulejmani was Ajax dichtbij de 2-0. Ajax verdiende met rust een ruime voorsprong, maar had na 45 minuten nog maar een marge van één doelpunt.

In de tweede helft werd het wat minder aan de kant van Ajax. Het bleef voetballen op de helft van de Hagenezen, maar veel individuele fouten zorgden voor onvrede uit het publiek. Na 58 minuten zorgde Janssen voor het doelpunt waar Ajax lang op wachte. Met een droog afstandsschot wist de middenvelder te scoren. Ook Bulykin pikte, tegen zijn oude club, tien minuten voor tijd zijn doelpunt mee en ook Sulejmani verscheen na een combinatie met Bulykin op het scorebord. Ajax wint met 4-0 en het is nu aan de concurrentie wie vanmiddag lastige wedstrijden te wachten staan.  

Reageren op dit bericht