Amin Younes

Ajax zet FC Twente pas in tweede helft opzij

Een uitstekende tweede helft heeft Ajax vanmiddag drie punten bezorgd tegen een verdedigend FC Twente. In de eerste helft hadden de Amsterdammers moeite met het creëren van kansen, na rust waren Younes en Dolberg (2x) trefzeker. Doordat Feyenoord en PSV hun wedstrijden ook wisten te winnen, verandert er bovenin niks.

Na vijf minuten kon Dolberg de thuisploeg op voorsprong schieten. De Deense aanvalsleider had vrije doortocht richting het doel van Marsman, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Kort daarop kwam ook de tweede kans op naam van Dolberg. Hij omspeelde twee tegenstanders en drukte af, maar wederom vond hij de Twentse goalie op zijn weg. Het duel werd gekenmerkt door het vele balbezit van Ajax en het massaal verdedigen van Twente. Veltman volleerde een corner van Ziyech rechtstreeks op doel en Traoré had misschien wel de grootste kans van de eerste helft. Een voorzet van Younes kon zo binnen worden gelopen door de buitenspeler, maar hij faalde opzichtig. De uitploeg stelde hier bijzonder weinig tegenover, al had Unal een levensgrote kans. De Turk kon vrijstaand inkoppen, maar mikte naast.

Ook in het tweede bedrijf was het Ajax dat de lakens uitdeelde. Nadat Traoré wederom een enorme kans om zeep hield, was het tien minuten na rust wel raak. Klaassen verrichtte goed werk aan de rechterkant en kon Younes bedienen. Voor de Duitser was het een koud kunstje om de bal in het net te werken. Voor Younes, die een moeizaam seizoen draait, was het pas zijn tweede goal van het seizoen. Niet veel later kreeg hij ook een assist op zijn naam toen hij Dolberg bediende. Twente kon er voetballend niks tegenover stellen en legde ook in de tweede helft de focus op tegenhouden. In de slotfase soleerde Ziyech zich een baan door de defensie en had de 3-0 voor het intikken. In extremis redde Marsman alsnog. Een minuut voor het laatste fluitsignaal maakte Dolberg op aangeven van Ziyech zijn tweede van de middag.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (76. De Ligt); Schöne (81. Van de Beek), Klaassen, Ziyech; Traoré (60. Kluivert), Dolberg, Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens