Ajax zet reeks voort tegen ADO; rentree Sinkgraven

Ziyech is er ook tegen ADO nog niet bij. Ook Schöne start niet in de basis. Hij blijkt vlak voor de wedstrijd toch niet fit genoeg. Daarom mag Labyad het vanaf de aftrap laten zien. Bij de tegenstander is El Khayati de grote afwezige. De middenvelder is de spil waar dit ADO om draait, maar kan er in de Arena niet bij zijn.

Ajax zet het verdedigend ingestelde ADO vanaf de aftrap onder druk. Het elftal van Groenendijk is met een verkapte 6-2-2 opstelling naar Amsterdam gekomen. Het aanvalsplan is helder: zo snel mogelijk Becker in de diepte aanspelen. Precies zo’n geval zorgt ervoor dat niet Ajax maar ADO de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Onana brengt redding. Toch komt Ajax binnen het kwartier op voorsprong. Neres schiet de bal eerst nog tegen een arm, maar in tweede instantie voorbij keeper Zwinkels: 1-0. Ajax gaat freewheelend door. Het tweede doelpunt laat dan ook niet lang op zich wachten. Een schitterende aanval komt via het hoofd van Labyad voor de voeten van Tagliafico. Als een echte pinchitter werkt de linksback de bal binnen: 2-0. Ajax is heer en meester in het eigen stadion, maar krijgt nog wel een doelpunt tegen. Een vrije trap van Meijers gaat schitterend de kruising in. Onana zit er nog aan, maar niet voldoende: 2-1. De laatste keer dat Ajax een tegentreffer kreeg in de eredivisie werd het 1-7, en ook vandaag ligt Ajax op koers voor een dergelijke uitslag. Het is De Ligt die met zijn tweede doelpoging van de middag de bal van afstand binnenschiet: 3-1.

Na de rust gaat Ajax op jacht naar doelpunten. Van de Beek, die niet echt in het stuk voorkomt vanmiddag, toont zijn onmiskenbare kwaliteit: gevaarlijk in en rondom de 16. Hij schiet de bal in het hoekje als Kanon de bal niet wegkrijgt: 4-1. Ajax houdt het tempo hoog en krijgt kans op kans. Toch blijft het vijfde doelpunt lang uit. Daarbij moet ook gezegd worden dat er nodig eens getraind moet worden op corners. Het elftal krijgt er 19 (!), maar voor direct doelgevaar zorgt het geen enkele keer. Dat is buitengewoon matig. Een mooi moment is de rentree van Sinkgraven. Na ruim een jaar afwezigheid mag hij zijn eerste minuten maken onder Ten Hag. Ook Dolberg krijgt de kans om een doelpuntje mee te pikken. Iets wat Huntelaar ondanks een aantal zeer grote kansen niet lukte. Dolberg krijgt het wel voor elkaar. Hij stift het balletje na handig wegdraaien over keeper Zwinkels. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar Ajax is laconiek in de afronding. Het blijft met 5-1. Vanuit de luie stoel kan er gekeken worden naar de ontwikkelingen in Rotterdam.

Aanvang: 12.15 uur – Scheidsrechter: Van Boekel

Scoreverloop:

1-0, Neres (15)

2-0, Tagliafico (20)

2-1, Meijers (38)

3-1, De Ligt (43)

4-1, Van de Beek (48)

5-1, Dolberg (83)

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Labyad (Sinkgraven/78), De Jong; Neres, Van de Beek (Wöber/59), Tadic; Huntelaar (Dolberg/69).

Wissels Ajax: Lamprou, Kristensen, Wöber, Sinkgraven, Dolberg, De Wit, Cerny.

ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, N.Kuipers, Bakker, Kanon; Meijers, Malone (Falkenburg/77), Immers, Goossens (Zhang/69); Becker, Lorenzen (Necid/46).

Wissels ADO Den Haag: Havekotte, Gorter, Necid, B. Kuipers, Pinas, Poley, Goppel, Falkenburg, Hooi, Zhang.

Verslag van Bas Belder.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.