Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 06 januari 2010 11:48 – Bron: Voetbal International

Ajax denkt er aan om Frank de Boer, de huidige coach van de A1 van Ajax, te promoveren tot trainer van Jong Ajax volgend seizoen. Huidig coach Pieter Huistra zal in de zomer naar Groningen vertrekken en dus moet Ajax op zoek naar een nieuwe trainer. “Ik wil sowieso bij Ajax blijven”, vertelt de trainer, die zijn trainersschap bij Ajax combineert met de functie van assistent-bondscoach van Oranje, in de nieuwe editie van Voetbal International.

“Het liefst in combinatie met mijn werk bij het Nederlands elftal. De huidige situatie bevalt me goed. De kalenders van de A-junioren en het Nederlands elftal sluiten goed op elkaar aan. Met de speeldagen van Jong Ajax op maandagavond zal dat anders zijn. Ik ga er rustig over nadenken.”

De positie van De Boer bij het Nederlands elftal hangt echter af van bondscoach Bert van Marwijk. “De functie van mij en Phillip Cocu (de andere assistent van Van Marwijk, red.) hangt samen met die van de bondscoach. Als hij bijtekent, zou ik graag bij Oranje betrokken willen blijven.”
 

Reageren op dit bericht