Ajax doet niet mee aan de initiatieven van Eredivisie Live om camera’s toe te laten in de kleedkamer en weigert mee te werken aan interviews van een technisch staflid en een aanvoerdersinterview na afloop op de abonneezender. “Omdat het volgens ons geen extra abonnees oplevert, schieten wij er financieel niets mee op”, aldus commercieel directeur Henri van der Aat tegenover De Telegraaf.

“En als zich wel extra mensen abonneren, dan blijft de extra opbrengst laag voor ons.” Dit is het geval omdat Ajax elf project van de opbrengsten van Eredivisie Live. “Verder zijn het rechten die wij wellicht zelf gaan vermarkten. Zo’n stap levert ons veel meer op dan wat Eredivisie Live voor ons zou kunnen ophalen met die initiatieven.”

“Wij werken overal aan mee zoals is afgesproken bij de presentatie van Eredivisie Live”, benadrukt Van der Aat. “De betreffende rechten maken geen onderdeel uit van het contract en daarom houden wij ze in eigen beheer om er op (korte) termijn iets mee te doen.”

De volgende clubs hebben reeds toestemming gegeven:

Kleedkamertoegang: Heerenveen, Heracles, NAC, NEC, FC Utrecht, Vitesse, VVV-Venlo, Willem II.

Trainersinterview na eerste helft: FC Groningen, Heerenveen, NAC, NEC, PSV, RKC, Roda JC, Sparta, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, VVV-Venlo, Willem II.

Aanvoerdersinterview na wedstrijd: AZ, FC Groningen, Heerenveen, Heracles, NAC, NEC, PSV, RKC, Roda JC, Sparta, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, VVV-Venlo, Willem II.

Verzoeken in beraad: ADO Den Haag en Feyenoord.  

Reageren op dit bericht