Ajax ziet Standard in slotfase langszij komen

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 08 december 2016 23:03 – Bron: Ajaxinside.nl

1443082431

De laatste poulewedstrijd in de Europa League is voor Ajax geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Met een veredeld B-team kwamen de Amsterdammers door toedoen van de teruggekeerde Anwar El Ghazi in de eerste helft nog op voorsprong. Kort voor tijd trok invaller Raman de score voor de Belgen nog gelijk, maar genoeg voor overwintering was het niet. Celta de Vigo gaat samen met Ajax door naar de knock-out fase van het tweede grote Europese toernooi.

De eerste helft werd al vroeg onderbroken doordat er vuurwerk vanuit het uitvak het veld op werd gegooid. De scheidsrechter besloot hierop het spel kort stil te leggen, maar na een minuut of vier kon de bal weer rollen. Standard liet zien dat het maar al te graag beslag wilde leggen op de tweede plaats, maar verder dan een kleine kans voor Dompé in de openingsfase kwam de thuisploeg niet. Ajax had daarentegen een enorm veldoverwicht, maar kon dit amper uitdrukken in kansen. Nadat Klaassen een bal binnen leek te koppen, de scheids vond het geen doelpunt, was het kort daarop wel raak. Een fantastische crosspass van Donny van de Beek belandde bij de teruggekeerde El Ghazi en de buitenspeler schoot diagonaal verwoestend raak. Veel kansen voor rust kregen beide ploegen verder niet meer.

Het was Ajax dat ook in de tweede helft het betere van het spel had en al snel via El Ghazi de kans op 0-2 had. De aanvaller wachtte echter een fractie te lang. Ook schoten van Nouri en Cassierra kregen niet het lot dat zij verdienden. Ondanks dat de uitploeg met een piepjong elftal in het veld stond, was hier niets van terug te zien. Met name Matthijs de Ligt toonde zich een waar talent van de toekomst. Een kwartier voor tijd had Nouri wederom een kans om de score uit te breiden, maar een open goal was niet genoeg om raak te schieten. Standard wilde in de slotfase nog één keer gas geven en dit leidde vijf minuten voor tijd tot de onverdiende gelijkmaker. Een voorzet werd binnengekopt door invaller Raman die Luik in vuur en vlam zette. El Ghazi kon de overwinning in extremis nog binnenslepen, maar hij bekroonde een fabuleuze assist van Ziyech niet.

Opstelling Ajax: Boer; Tete, De Ligt, Riedewald, Dijks; Klaassen, Van de Beek, Nouri (79. Ziyech); El Ghazi, Cassierra, Younes (66. Dolberg)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.