Ajax zocht geen contact meer met Chadli

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 23 juni 2013 19:52 – Bron: Ajax Showtime

Nadat Marc Overmars enkele weken geleden de interesse van Ajax in Nacer Chadli bekendmaakte, heeft de Amsterdamse club niets meer van zich laten horen. De landskampioen zou zich graag willen versterken met de 23-jarige aanvaller. Het is echter onwaarschijnlijk geworden dat Ajax de speler van FC Twente gaat overnemen. Onder andere Shakhtar Donetsk is geïnteresseerd en de Oekraïners kunnen veel meer salaris betalen. “Het salaris kan in Donetsk drie keer zo hoog zijn als bij Ajax”, vertelt zaakwaarnemer Daniel Evrard aan Ajax Showtime.

1369292618

De voorkeur van de Belgisch international lijkt niet uit te gaan naar een transfer naar het voormalige Oostblok. Chadli heeft een aanbieding gehad van Shakhtar, maar wacht nog op aanbiedingen van andere clubs. “Op dit moment is Chadli er niet zo happig op om beslissingen te nemen richting Oekraine. Het is nog vroeg in de transferperiode”, legt Evrard uit.

Het is dus nog niet helemaal uitgesloten dat de twaalfvoudig international naar Ajax verkast. Marc Overmars liet echter niks meer van zich horen. “Waarschijnlijk omdat inmiddels bekend is dat Shakhtar Donetsk ook geïnteresseerd is. Ik denk daarom dat Ajax geen contact meer met ons op heeft genomen en afwacht hoe die situatie zich ontwikkelt”.

Vanwege de vele clubs die in de rij zouden staan voor Chadli en de hoge eisen die zowel Twente als de speler zelf hebben, lijkt een transfer naar Ajax niet tot de opties te behoren. Eerder deze week haakte de 32-voudig landskampioen al af in de strijd om Adam Maher. Ook het andere Ajax-target, Marco van Ginkel, is niet op weg naar Amsterdam. De middenvelder van Vitesse staat voor een overgang naar Chelsea.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.