Ajax Logo

Ajax zoekt nog drie aanwinsten en wil van spelers af

Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt, meldt De Telegraaf. Er zullen nog de nodige inkomende en uitgaande transfers gebeuren in de laatste dikke vier weken van de transferperiode. In iedere linie zoekt de Amsterdamse club nog versterkingen.

Een rechtsback, middenvelder (geen prioriteit) en een aanvaller staan nog op de verlanglijst van trainer Alfred Schreuder. Ajax haalde voor een slordige 80 miljoen euro deze zomer al vijf spelers in de personen van Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Brian Brobbey, Calvin Bassey en Francisco Conceiçao.

Devyne Rensch krijgt deze voorbereiding het vertrouwen als rechtsback na het vertrek van Noussair Mazraoui, maar de 19-jarige Ajacied laat het nog niet zien. Sean Klaiber is als concurrent gewogen en te licht bevonden en mag vertrekken.

Een van de kandidaten als zijn opvolger zou voormalig PSV-verdediger Santiago Arias zijn. Hij zou aangeboden zijn nu hij bij Atlético Madrid geen uitzicht op minuten heeft. De Colombiaan mag transfervrij vertrekken, maar de laatste jaren liep hij meerdere keren tegen blessures aan. Ook zijn salaris is behoorlijk aan de hoge kant.

Ook lijken er nog enkele uitgaande transfers plaats te gaan vinden. Naast Klaiber en een overbodige speler als Lisandro Magallán, mag Mohamed Daramy verhuurd worden. Club Brugge is één van de kandidaten om de linksbuiten over te nemen. Perr Schuurs mag ‘in principe’ niet weg, maar Ajax begrijpt dat de Limburger vaker wil spelen. De club wil voor hetzelfde bedrag wel een vervanger kunnen aantrekken. Schuurs lijkt daarom zo’n twaalf miljoen te moeten opleveren.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.