Klaas-Jan Huntelaar goal

Ajax zonder moeite langs FC Groningen

Ajax heeft zaterdagavond de competitie hervat met een overwinning. In de Johan Cruijff ArenA werd FC Groningen met 3-0 verslagen. Klaas Jan Huntelaar opende in de eerste helft de score uit een strafschop en het was diezelfde Huntelaar die in de tweede helft de tweede Ajax-treffer tegen de touwen schoot. Dusan Tadic bepaalde de eindstand op 3-0. Zo kende Ajax een goede generale voor het Champions League treffen met AEK Athene komende woensdag.

Ajax was in de eerste helft de bovenliggende partij en maakte het spel. Groningen loerde op de counter en was af en toe dreigend, maar Onana werd weinig aan het werk gezet. Aan de andere kant leek Ajax na tien minuten spelen op voorsprong te komen dankzij een goal van Tagliafico, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel. In de 18e minuut was het echter alsnog raak nadat Zeefuik een overtreding beging op Tagliafico waardoor Ajax een strafschop kreeg. Huntelaar ging achter de bal staan en schoot raak: 1-0. Via Neres, De Jong en Ziyech was Ajax een paar keer dichtbij een tweede treffer maar deze bleef uit.

In de tweede helft bleef Ajax de bovenliggende partij en ging het op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Met name Ziyech was na een uur spelen dichtbij een doelpunt, maar schoot van dichtbij net naast. In de 66e minuut wist Ajax de bevrijdende 2-0 te maken. Na een aanval opgezet door De Jong, Tadic en Neres kwam de bal voor de voeten van Huntelaar die uit de lucht onberispelijk raak schoot. Groningen kon aan de andere kant geen vuist maken. Verder dan schoten van Warmerdam en Breij kwam het niet. Uiteindelijk maakte Tadic een kwartier voor tijd de 3-0 na een heerlijke vooractie van Ziyech en zo gaat Ajax vol vertrouwen de Champions League in.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (77′ Eiting), Neres, De Jong; Ziyech (86′ Labyad), Huntelaar en Tadic (79′ Van de Beek)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.