Ajax zonder moeite langs Holstein Kiel

Ajax heeft dinsdagmiddag haar eerste oefenwedstrijd van de dag in voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Amsterdammers waren, onder leiding van Mitchell van der Gaag, met 5-2 te sterk voor het Duitse Holstein Kiel. Lassina Traoré (2x), Devyne Rensch en Jurgen Ekkelenkamp (2x) maakten de doelpunten voor Ajax. Later op de dag spelen de Amsterdammers om 19:00 uur ook een oefenduel tegen Hertha BSC.

De Amsterdammers, terug van een succesvol trainingskamp, begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten spelen was het Traoré die hard via onderkant lat de score opende. Na een goede combinatie wist Rensch, die ook al tegen Red Bull Salzburg scoorde, de voorsprong na een half uur spelen te verdubbelen. Nadat Lang werd neergehaald in het strafschopgebied, benutte Traoré de penalty en schoot Ajax daarmee naar 3-0. En daar bleef het niet bij voor rust, want Ekkelenkamp bepaalde de ruststand op 4-0.

In de tweede helft wisten de Amsterdammers na een kwartier spelen ook de vijfde treffer te maken. Met enig geluk was het weer Ekkelenkamp die het doelpunt op zijn naam schreef. Zoals vaker bij een grote voorsprong zette Ajax minder aan. Nog altijd konden de Duitsers geen echte vuist maken, maar uit een corner scoorde Janni Serra wel de 5-1 en vlak voor tijd bepaalde Fin Bartels de eindstond nog op 5-2.

Opstelling Ajax:
Kotarski; Mazraoui, J. Timber, Martínez, Rensch; Taylor, Q. Timber, Eiting; Traoré, Ekkelenkamp, Lang

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.