Daley Blind Lasse Schöne

Ajax zonder Ziyech en De Jong komt héél goed weg: Ajax – PEC Zwolle 2-1

Vandaag is het dan zo ver: Ajax speelt thuis tegen PEC. De wedstrijd die anderhalve week eerder gespeeld zou worden, staat vanavond al vroeg (18.30 uur) op het programma. Ajax heeft een vol programma en dat lijkt zo links en rechts toch wel zijn tol te eisen. Het team moet het vandaag stellen zonder sterkhouders Ziyech en De Jong. Ten Hag geeft Dolberg en Labyad de kans.

Het is duidelijk zoeken naar een goede dynamiek in het elftal. Het lukt Ajax niet om PEC te verrassen. De bal gaat rond op de helft van de tegenstander, maar op een laag tempo en zonder veel positiewisselingen. Het eerste kansje is er na een voorzet van Tagliafico, maar er staat niemand op de juiste plek. Na een kwartier moet Van der Hart het veld verlaten. Een van zijn vingers schiet uit de kom na een ogenschijnlijk eenvoudige vangbal. Voor hem komt de man met negen vingers en ook ex-Ajacied Boer in de plaats. Het blijft een gezapige wedstrijd. Er gebeurt gewoon niet zo veel. Totdat na ruim een halfuur Ajax vanuit het niets op voorsprong komt. Labyad lepelt de bal perfect op Tadic. De man in vorm rondt af: 1-0. Het zou ook het enige goede moment van Labyad blijven deze wedstrijd, maar hij is zeker niet de enige waarbij het gewoon niet loopt deze avond. In de laatste minuten voor de rust is Ajax wat sterker en krijgt Van de Beek een aardige kans, maar blijft het bij 1-0.

Wie dacht dat het allemaal niet zo veel minder kon dan in de eerste helft, komt bedrogen uit. Na de rust is het zowaar PEC dat Ajax vastzet op de eigen helft. Het lukt Ajax zelfs niet meer van eigen helft af te komen… Het is duidelijk te zien dat PEC de laatste wedstrijden nooit scoort. Eenmaal in kansrijke positie haalt men niet de trekker over of springt De Ligt net voor de bal. Gelukkig voor Ajax blijft een tegendoelpunt (voorlopig) uit. De kansjes die Ajax krijgt, worden niet echt gevaarlijk. Labyad mikt ruim over en een kopbal van Tagliafico mist wat kracht. In de 78ste minuut krijgt Ajax dan toch wat het verdient. Van Crooij mag het hele veld oversteken en krijgt alle ruimte om binnen te schieten. Dat laat hij niet na: 1-1… Ajax moet heel hard aan de bak om puntenverlies in eigen stadion te voorkomen. Ten Hag brengt Noa Lang. De jongeling speelt goed in Jong Ajax en mag het nu in Ajax 1 proberen. Juist hij redt het eerste elftal op deze avond. Een ragfijne voorzet vindt het hoofd van Blind: 2-1! Ajax komt ontzettend goed weg. Ook deze bijzonder slechte wedstrijd levert gelukkig ‘gewoon’ 3 punten op. Het is te hopen dat Overmars niet in slaap is gesukkeld tijdens deze wedstrijd. Het lijkt dat dit Ajax niet zonder de kwaliteiten van Ziyech en De Jong kan.

Aanvang: 18.30 uur – Scheidsrechter: Lindhout

Scoreverloop:

1-0, Tadic (32)

1-1, Van Crooij (79)

2-1, Blind (85)

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne (Lang/83), Labyad (Veltman/68 (geel); Neres, Dolberg (Huntelaar/69), Tadic (geel).

Wissels Ajax: Lamprou, Varela, Kristensen, Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, De Jong, Lang en Gravenberch.

PEC Zwolle: Van der Hart (Boer/17); Ehizibue, Lachman, Lam (geel), Paal; Hamer (Ty/88), Clement, Namli; Van Crooij (2x geel = rood/88), Flemming, Van Duinen (Elbers/69).

Wissels PEC Zwolle: Boer, Bouzanis, Van Polen, Nakayama, Leemans, Thy, Dekker, Elbers, Van den Berg, Bouy.

Verslag van Bas Belder. Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.