Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 27 december 2009 09:00 – Bron: Ajaxinside.nl

Het kalenderjaar is weer voorbij en het is tijd om terug te blikken op 2009. Ajax is afgelopen seizoen weer geen kampioen geworden en gaat ook nu niet als beste de winterstop in. Ajax staat op de eredivisieranglijst van 2009 op een derde plaats achter FC Twente en PSV. Was het dan alleen maar slecht? Nee, dat niet.

Ajaxinside.nl presenteert het Jaaroverzicht 2009. Vandaag zijn de zomermaanden juli en augustus aan de beurt.

Juli: Tijd voor nieuwe Ajacieden
Juli is de maand van de aankopen. Achtereenvolgend worden Thimothée Atouba, Jeroen Verhoeven en Demy de Zeeuw gepresenteerd. Ajax wint met de nieuwe spelers in de gelederen vriendschappelijk van Ajax Cape Town, WKE, HZVV, SV Huizen, Bristol City en Southampton. Het Amsterdam Tournament verloopt iets minder soepel: Ajax speelt gelijk tegen Atlético Madrid (3-3) en verliest van Benfica (2-3).

Augustus: Ajax gaat naar Europa League
Ajax wint haar eerste twee wedstrijden van het seizoen. In Groningen (0-2) en tegen promovendus RKC Waalwijk (4-1) worden zes punten gepakt. De belangrijke wedstrijd tegen PSV gaat met 4-3 verloren. Ajax is niet te spreken over scheidsrechter Pieter Vink, maar ook niet over het eigen spel. In de voorronde van de (nieuwe) Europa League gaat het een stuk beter met de Amsterdammers. Ajax wint thuis met 5-0 van Slovan Bratislava en ook uit gaat het team van Jol met de winst (1-2) aan de haal. Luis Suárez scoort tegen de Slowaken vier keer voor Ajax. Tussen de Europese wedstrijden door speelt Ajax, ondanks een record aan aantal schoten op doel (41), gelijk tegen Sparta (0-0). De eerste maand van het seizoen wordt afgesloten met 0-3 winst op Heracles Almelo.

Marko Pantelić, Kerlon en Zé Eduardo worden toegevoegd aan de selectie. Darko Bodul wordt verhuurd aan Sparta, Jan-Arie van der Heijden aan Willem II, Luque blijft bij Málaga CF en Evander Sno gaat voor één jaar naar Bristol City. Rafael van der Vaart bevestigd dat Martin Jol hem heeft gepolst voor een terugkeer bij Ajax, maar geeft aan bij Real Madrid te blijven.

Ajaxinside.nl wenst iedereen prettige feestdagen, een gezellige jaarwisseling en een sportief 2010.  

Reageren op dit bericht