Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 26 december 2009 09:00 – Bron: Ajaxinside.nl

Het kalenderjaar is weer voorbij en het is tijd om terug te blikken op 2009. Ajax is afgelopen seizoen weer geen kampioen geworden en gaat ook nu niet als beste de winterstop in. Ajax staat op de eredivisieranglijst van 2009 op een derde plaats achter FC Twente en PSV. Was het dan alleen maar slecht? Nee, dat niet.

Ajaxinside.nl presenteert het Jaaroverzicht 2009. Vandaag zijn de maanden mei en juni aan de beurt.

Mei: Van Basten vertrekt, Jol komt
De maand mei begint in mineur voor Ajax. Op het kasteel wordt met 4-0 verloren van Sparta Rotterdam. “Wat opvalt als je de nederlagen van Ajax analyseert, is het gebrek aan de combinatie van fysieke kracht en mentale weerbaarheid,” zegt Rik van den Boog na het de deceptie. Marco van Basten vertrekt daags na het verlies onverwachts bij Ajax. “Ik heb keihard gewerkt, maar mijn kwaliteiten zijn niet toereikend. Ik vind dat Ajax beter verdient dan wat ik kan brengen,” aldus de scheidend hoofdtrainer. Het eind van het seizoen eindigt onder leiding van John van ‘t Schip met een 1-0 zege tegen FC Twente en eindigt als derde plek.

Na een speculatieperiode van twintig dagen, wordt Martin Jol gepresenteerd als nieuwe trainer. De Hagenees komt over vanaf HSV en tekent een contract voor drie jaar.

Juni: Bobby Haarms overleden
Oer-Ajacied Bobby Haarms overlijdt op 6 juni 2009 75-jarige leeftijd. De ‘Goede Beul’ was onder meer speler, scout, jeugdtrainer, assistent-trainer, hersteltrainer en bovendien erelid bij de Amsterdammers. Begin juni vertrekt Thomas Vermaelen voor ongeveer 13 miljoen euro naar Arsenal.

Op 21 juni krijgt Ajaxinside.nl een nieuw design en een dag later begint Ajax met trainen voor het nieuwe seizoen. Het eerste oefenduel van het seizoen, tegen DWV, wint Ajax met 1-10.

Ajaxinside.nl wenst iedereen prettige feestdagen, een gezellige jaarwisseling en een sportief 2010.  

Reageren op dit bericht