Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 28 december 2009 09:00 – Bron: Ajaxinside.nl

Het kalenderjaar is weer voorbij en het is tijd om terug te blikken op 2009. Ajax is afgelopen seizoen weer geen kampioen geworden en gaat ook nu niet als beste de winterstop in. Ajax staat op de eredivisieranglijst van 2009 op een derde plaats achter FC Twente en PSV. Was het dan alleen maar slecht? Nee, dat niet.

Ajaxinside.nl presenteert het Jaaroverzicht 2009. Vandaag zijn de maanden september en oktober aan de beurt.

September: Transfermarkt sluit en er wordt niet verloren
In de competitie is september een goede maand. Er worden in drie wedstrijden dertien doelpunten gescoord en Stekelenburg hoeft geen enkele keer te vissen. NAC Breda (6-0), VVV-Venlo (0-4) en ADO Den Haag (3-0) worden opzij gezet. In de eerste ronde van de Europa League speelt Ajax thuis een moeizame wedstrijd tegen het nietige FC Timisoara en komt niet verder dan een 0-0. In de eerste ronde van de KNVB beker wint Ajax al even moeizaam van AGOVV. “Het was van onze kant niet hartverwarmend, maar we zijn wel door naar de volgende ronde,” vat Jol de bekeravond kort samen.

Op 1 september sluit de internationale transfermarkt. Ajaxinside.nl heeft een aantal bronnen dichtbij het vuur en heeft een recordaantal bezoekers. Ruim 17.500 bezoekers weten die dag de website te vinden. Er waren dan wel veel geruchten, maar Eljero Elia tekent niet bij Ajax, maar tekent bij Hamburger SV. Later de maand blijkt dat Jol de transfer heeft tegengehouden om kapitaalvernietiging van Miralem Sulejmani te voorkomen.

Oktober: Ajax wint van landskampioen AZ
Het kan een wonder genoemd worden dat Ajax niet de volle drie punten meeneemt bij RSC Anderlecht. De Amsterdammers zijn beter, maar komen door een late goal van Jonathan Legear niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Drie dagen daags na de Europese wedstrijd speelt het team van Jol tegen Roda JC. De rollen zijn omgekeerd, want Roda JC had het eigenlijk verdiend te winnen. In Amsterdam herpakt Ajax zich door met 4-0 te winnen van Willem II en de belangrijke wedstrijd tegen Dinamo Zagreb naar zich toe te trekken (2-1). In Alkmaar speelde Ajax na een matige eerste helft een goede tweede helft. De Amsterdammers winnen met 2-4 van de regerend landskampioen. Arbiter Bas Nijhuis geeft na afloop van de wedstrijd aan dat hij de wedstrijd had moeten staken, wegens voortdurend kwetsende spreekkoren van AZ ‘supporters’ richting Demy de Zeeuw. De wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker wordt wederom moeizaam gewonnen, met 1-2 van FC Dordrecht.

Oktober is ook de maand dat John van ’t Schip vertrekt bij Ajax. De tot dan toe assistent trainer tekent voor twee seizoenen bij Melbourne Heart. Gregory van der Wiel brengt zichzelf in de problemen door zich af te melden voor het Nederlands elftal en op Twitter aan te geven naar concert te zijn geweest. Het heeft geen consequenties voor de jongeling. Gabri keert na lang blessureleed terug in de selectie en heeft direct een belangrijke rol in het team.

Ajaxinside.nl wenst iedereen een gezellige jaarwisseling en een sportief 2010.
 

Reageren op dit bericht