Alderweireld: ‘Bogarde pakte me hard aan’

Toby Alderweireld pakte afgelopen seizoen zijn derde landstitel op rij met Ajax en staat er goed op bij buitenlandse clubs. Bijna wekelijks wordt de naam van de Belgische verdediger in verband gebracht met nieuwe belangstellenden en de kans is groot dat Ajax hem zal verkopen. Terugkijkend op de jaren die achter hem liggen zegt Alderweireld veel geleerd te hebben van Winston Bogarde.

1368460017

In 2011 behaalde de oud-international van Oranje zijn trainersdiploma’s en benaderde zijn ex-club Ajax hem voor een rol als jeugdtrainer. Alderweireld kreeg individuele training van de oud-verdediger en profiteerde daar ten volste van, zo haalt hij aan in het magazine 1900. “Hij heeft me de details van het verdedigen bijgebracht. Dat was niet altijd leuk, want hij pakte me soms hard aan.”

“Maar ik ben er wel beter van geworden”, benadrukt Alderweireld. De 24-jarige Belg heeft er nu vijf jaar in het eerste van Ajax opzitten en lijkt, in navolging van Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen, een transfer af te gaan dwingen naar het buitenland. Hij wordt gelinkt aan zowel Engelse als Italiaanse clubs. Ajax-trainer Frank de Boer heeft al gewaarschuwd dat Alderweireld moet bijtekenen als hij geen transfer afdwingt.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.