Het lijkt er steeds sterker op dat Toby Alderweireld aanstaande zondag zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax speelt. De 24-jarige Belg heeft nog een contract tot volgend jaar zomer en wil niet transfervrij vertrekken uit Amsterdam. Zodoende hoopte hij de komende maanden een mooie club te vinden in het buitenland. “Ik heb het gevoel dat ik een stap hoger aankan. Mensen die ik goed ken, zeggen dat ook al. Ik wil natuurlijk ook een nieuwe uitdaging”, vertelt Alderweireld aan NUsport.

Het seizoen 2012-2013 betekende alweer het vierde seizoen als basisspeler voor Alderweireld, die begin 2009 zijn debuut maakte in het eerste elftal van Ajax. “Ik ben nu drie keer kampioen geworden, heb de beker gewonnen en een heel stabiel seizoen gedraaid. Er zijn altijd mensen die roepen dat het niet goed genoeg is. Ik ben misschien wat minder opvallend dan bijvoorbeeld Jan Vertonghen, maar we zijn dit seizoen zonder hem stabieler achterin”.

De Belgisch international is duidelijk: Als het aan hem ligt, maakt hij deze zomer de overstap naar een buitenlandse topclub. Maar dat zal geen makkelijke keuze worden, zo geeft hij aan. “Ik ben heel selectief. Ik ga niet naar Manchester City omdat ik weet dat ze daar Kompany hebben die vaak speelt. Aan de andere kant moeten clubs veel voor mij betalen, dan gebruiken ze me niet als negentiende man denk ik. Ik weet nog niet wanneer ik de beslissing ga nemen waar ik heen ga. Vertonghen is vorig seizoen ook pas laat weggegaan, misschien gebeurt mij dat ook wel”.

De afgelopen maanden werd Alderweireld al aan diverse clubs in het buitenland gelinkt. De verdediger spreekt geen voorkeur uit, maar laat wel weten dat Liverpool hem interessant lijkt. “Ik wil geen geruchten in de wereld brengen, maar bijvoorbeeld een club als Liverpool heeft de potentie om weer naar de top te gaan”. Mocht Alderweireld de stap maken naar de Engelse club, dan komt hij oud-ploeggenoot Luis Suarez tegen.

Mocht het niet tot een transfer komen deze zomer, dan bekijkt Alderweireld zijn opties opnieuw. “Als het 1 september is en ik ben nog hier, dan moeten we kijken wat de opties zijn. Maar ik denk dat ik er wel uitkom met Ajax. Toen ze in de crisis zaten in de tijd van Rik van den Boog heb ik bijgetekend en verdiende driekwart van de selectie meer terwijl ik alles speelde. Ik ben loyaal geweest aan de club en denk dat ze mij nu ook willen helpen. Ik wil Ajax ook helpen door zeker niet transfervrij te vertrekken. We komen er wel uit als volwassen mensen. Daar ben ik van overtuigd”.
 

Reageren op dit bericht