Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 24 december 2009 23:06 – Bron: Ajax Life

Toby Alderweireld mag de verrassing van de huidige jaargang heten. De jonge Belgische verdediger heeft zich dit seizoen verrassend makkelijk staande gehouden als basisspeler en lijkt definitief uitgegroeid tot een zekerheid in het team van Martin Jol. Aan één ding heeft Alderweireld echter nog altijd een hekel: tegendoelpunten. “Ik heb een hekel aan tegengoals.”

Alderweireld erkent dat Ajax niet zozeer goals slikt omdat de verdediging wordt uitgespeeld, maar door persoonlijke fouten. “Het kan iedereen gebeuren, iedere inschattingsfout is fataal omdat je bij Ajax 35 meter voor je doel verdedigt. Dit is het moeilijke aan verdedigen bij Ajax, maar we zijn jong en leren ervan.”

“Kijk naar Gregory van der Wiel, hem overkomt het amper”, vervolgt de Belg zijn relaas. “Dat kan alleen maar door veel te spelen en geduld te betrachten. Mijn wedstrijd is niet verpest vanwege een tegengoal, maar ik baal er wel van. Ik heb een hekel aan tegengoals. Denk aan die bal tegen SC Heerenveen: we winnen met 5-1, maar die goal valt toch. Niet alleen ik baal daarvan, maar het hele team en dan vooral de achterhoede.”

Geen doelpunten tegen krijgen is dan ook het grote doel van Alderweireld. “Als we de nul houden, stap ik heel tevreden van het veld af. Als we ruim winnen, en we slikken een doelpunt, knaagt er iets aan me”, aldus Toby Alderweireld.  

Reageren op dit bericht