Na de middagtraining van vrijdag keek Toby Alderweireld terug op een drukke week. Het vertrek van Martin Jol, de komst van Frank de Boer en de geweldige 0-2 zege in en tegen AC Milan zorgde voor een week waarin Ajax centraal stond in de sportmedia. “Het is vreemd als een trainer weggaat. Je hebt anderhalf jaar, iedere dag, met elkaar samengewerkt aan een doel. Met de nieuwe trainer moeten we weer vooruit kijken”, aldus de Belg tegenover Ajax.nl.

“Als je nu naar de training kijkt zie je dat het des Ajax is. Zeker als je de jeugd hebt doorlopen is het een veilig en prettig gevoel.” Waar Jol vaak voor André Ooijer koos, koos De Boer voor Alderweireld in Milaan. Daar scoorde de Belg met een verwoestend schot de 0-2. “Na de wedstrijd kan je echt genieten van het doelpunt. Op het moment zelf gaat er niet veel door je heen. Maar het doelpunt op zich, in San Siro en ook nog in de Champions League, maakt het wel mijn mooiste doelpunt ooit.”

“Iedereen had het gevoel alsof het een nieuwe start was”, zegt de Belg over de komst van De Boer. “De trainer gaf duidelijke instructies over wat we moesten doen en dat is wel prettig. Ik was vooral blij dat we over de hele wedstrijd gezien goed hebben gevoetbald. We kunnen fantastisch voetballen en dat moeten we blijven laten zien.” Zondag neemt Ajax het op tegen Vitesse, wat thuis in Arnhem speelt. “We hebben vertrouwen kunnen tanken. Maar dat betekent niet dat we makkelijk van Vitesse winnen. We moeten dezelfde inzet en concentratie tonen zoals in Milaan.”  

Reageren op dit bericht