Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 01 oktober 2012 13:44 – Bron: FC Update

Ajax ontvangt woensdag in de Champions League het sterrenensemble van Real Madrid. Het is al de vijfde ontmoeting in drie seizoenen tijd met de koninklijke uit Spanje. De eerdere wedstrijden bieden qua resultaat weinig houvast voor Ajax, maar Toby Alderweireld bekijkt het anders. “We moeten Real durven aanpakken. Dat ontbrak er de afgelopen jaren aan.”

“We waren toen bang”, vindt de verdediger in gesprek met FC Update. “We hadden te veel ontzag voor Real. Maar inmiddels hebben we een paar keer tegen ze gespeeld. Het ontzag dat we voorgaande wedstrijden hadden, is nu wel een beetje voorbij denk ik.” Ajax verloor destijds met 2-0, 4-0 en twee keer met 3-0.

De Belg gelooft in de kansen van zijn ploeg. De wedstrijd tussen Borussia Dortmund, die Ajax nipt met 1-0 verloor, sterkt hem in zijn vertrouwen. “In Dortmund zag je al hoe ver we zijn. Verder dan de vorige jaren. Natuurlijk wordt het heel lastig tegen Real Madrid, maar we hebben vertrouwen dat we kunnen stunten. We moeten niet achteruit kruipen, dat is niet ons spel. De sleutel is dat we durven te voetballen. We gaan het proberen”  

Reageren op dit bericht