Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 30 september 2012 13:21 – Bron: Ajax TV

De topper tussen Ajax en FC Twente was niet zoals velen hadden verwacht. De koploper stelde zich defensief op de in de Amsterdam ArenA en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Uiteindelijk besliste Christian Eriksen de wedstrijd met een mooi schot van buiten de 16 en hield Ajax de drie punten in Amsterdam. Toby Alderweireld had een duidelijke mening over de wedstrijd: “Er was maar één ploeg die mooi voetbal wilde spelen”.

Voor de camera’s van Ajax TV kwam Alderweireld aan het woord. Hij had Twente ook anders verwacht en vond de speelwijze van de Tukkers lichtelijk teleurstellend. “Voor spektakel heb je twee ploegen nodig en nu stond Twente bijna de hele tijd met elf man op de eigen helft. Wij hebben het goed gedaan door betrekkelijk weinig weg te geven, maar eigenlijk is het jammer dat een ongeslagen ploeg als FC Twente op deze manier naar de Arena komt”.

De belangrijke winst op Twente en de uitstekende zege in Utrecht op woensdag hebben Ajax vertrouwen gegeven. Alderweireld was na de wedstrijd van gisteravond positief en blikte vooruit op komende woensdag, als Real Madrid op bezoek komt. “Voor ons geeft dit na de bekerzege bij FC Utrecht wel vertrouwen. Wie weet zit er een stuntje in woensdag in de Champions League tegen Real Madrid”.

Ryan Babel liet ook zijn licht schijnen op de wedstrijd en tegenstander FC Twente. “Twente was afwachtend. Ook na de 1-0 voelden we niet echt druk van hen, terwijl we ze normaal kennen als een dominante ploeg die wel druk zet op de tegenstander. Wij hebben het geduldig en goed gedaan”, vertelde de aanvaller. “Zelf ben ik fysiek gezien nog niet op honderd procent. Dat merkte ik toen er in de slotfase veel ruimte kwam en ik net niet de power had om daarvan te profiteren”. Uiteindelijk werd de spits na 85 minuten gewisseld voor Fabian Sporkslede, die zijn Eredivisie debuut maakte.  

Reageren op dit bericht