Alderweireld: “Waar Ajax verschijnt, is het de wedstrijd van het jaar”

Toby Alderweireld volgt Ajax nog altijd op de voet. Behalve de tragische situatie met Nouri kijkt de Belg uiteraard ook naar de verrichtingen van Ajax op het veld. De ex-Ajacied weet dat zijn voormalige werkgever zeven punten achterstaat op PSV. Met nog vier wedstrijden te gaan kan de Eindhovense formatie kampioen worden tegen Ajax.

Mocht dat onverhoopt gebeuren dan weet de 29-jarige international al wat voor liedje er zal worden gezongen. “En de weken daarna in alle andere stadions ook: ‘Helemaal niets in Amsterdam’, dus. Dat is enerzijds pijnlijk, maar anderzijds het grootst denkbare compliment”, zegt Alderweireld in gesprek met De Telegraaf.

“Overal waar Ajax als tegenstander verschijnt, is het de wedstrijd van het jaar. Dat zegt veel over de status van Ajax. Het zou pas erg zijn als de fans van de andere clubs het niet meer zongen. Ik volg Ajax vanzelfsprekend nog op de voet en het verbaast me dat PSV kampioen wordt. Met alle respect voor PSV trouwens, want dat is ook een grote club. Maar ik denk dat Ajax een goed team heeft, dat leuk voetbal speelt”, zo vindt de huidige speler van Tottenham Hotspur.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.