Alfred Schreuder: ‘Een degelijke overwinning’

Alfred Schreuder reageerde tevreden na de 0-2 zege op FC Utrecht. “We bleven rustig en konden voorkomen dat het thuispubliek er vol achter ging staan. Dit is een degelijke overwinning, waarbij de jongens zich weer verder konden ontwikkelen in hun samenspel”, aldus de oefenmeester na afloop van de wedstrijd. 

Berghuis begon zondag op ’10’ en Tadic als rechtsbuiten. “Wij hadden verwacht dat Utrecht met een driemansverdediging zou starten. Als ze dan druk gaan zetten, kom je sneller in de één-tegen-één te staan. Dan heb je met Brobbey, Tadic en Bergwijn drie spelers voorop die sterk zijn aan de bal. Berghuis is dan juist wat beweeglijker tussen de linies.”

Ajax kent haar beste seizoensstart sinds 2015. “Dat doet mij niet echt iets. Ik kijk vooral naar de ontwikkeling van het elftal en ben minder met de punten bezig. Ik kijk welke spelers goed bij elkaar passen, welke connecties er ontstaan en of er een ploeg met energie op het veld staat. Ik kijk dus veel meer naar het proces.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.