Alfred Schreuder: ‘Het is voor mij ook een verrassing’

Alfred Schreuder is verheugd met zijn overstap van Hoffenheim naar Ajax. “Het is voor mij ook verrassing”, stelt hij in gesprek met de Barneveldse Krant. “Ik was echt niet bezig met een terugkeer naar Nederland. Maar als Ajax bij je aanklopt is het logisch dat je daar over na gaat denken. Het is een bewuste keuze en ik ben er heel blij mee. Het is een mooie uitdaging. Ajax is toch een grote club.”

Schreuder was heel tevreden bij Hoffenheim, maar vond dat hij een kans om in de Nederlandse top te werken niet kon laten lopen. “Ik zie het vooral als een beloning voor het werk dat ik heb gedaan. Uit de gesprekken met Marc Overmars blijkt dat Ajax mijn werk uit het verleden waardeert. Ik heb bij FC Twente veel met jonge spelers gewerkt en dat ligt mij goed. Dat was ook belangrijk voor Ajax. Ze hebben in Amsterdam natuurlijk een uitstekende opleiding. In mijn rol bij Ajax zal ik veel te maken met de jonge spelers.”

Ook kent hij hoofdtrainer Erik ten Hag goed. “We hebben samengespeeld bij RKC Waalwijk en later was hij assistent-trainer bij FC Twente toen ik daar speelde. Hij weet precies hoe ik over voetbal denk en dat klikt met Ten Hag. Als assistent van Erik ten Hag zal ik hem helpen waar nodig is. Verder word ik vooral verantwoordelijk voor de individuele ontwikkeling van de jonge spelers. Ja, dat is wel een kwaliteit van mij en ik vind het vooral heel leuk om te doen.”

Bovendien wordt Schreuder herenigd met Hakim Ziyech die elkaar kennen van hun tijd uit Enschede. “Het is ook leuk om weer samen te werken met Hakim Ziyech. Als trainer van FC Twente had ik een speciale band met hem. Ziyech kwam van Heerenveen naar Twente mede omdat ik daar trainer was. We hebben altijd prima samengewerkt.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.