Alfred Schreuder: ‘Misschien zijn de mensen wel verwend’

Alfred Schreuder kijkt naar eigen zeggen realistisch naar het huidige Ajax in aanloop naar het Champions League treffen met Liverpool op woensdagavond. Vorig seizoen won Ajax alle groepsduels, maar nu ging het al drie keer onderuit. “Misschien zijn de mensen wel verwend ja”, zegt Schreuder. “Die groepsfase toen was geweldig. Alleen de twee jaar daarvoor zijn ze ook niet doorgegaan. Op dit moment is de realiteit dat Napoli veel te sterk was voor ons. Daarom krijgen we tien tegendoelpunten.”

Afgelopen weekend tegen RKC had Ajax het lastig tegen de snelle uitbraken van de Waalwijkers waarbij er vaak teveel spelers voor de bal bleven. Hoe gaat de ploeg voorkomen dat Liverpool ook zoveel kansen krijgt? “Heel simpel: je moet goed tellen voor je. Staat er een vrij, dan moet je zelf doordekken of iemand anders op die positie krijgen. Maar wie gaat er mee? Je moet goed kijken. Gaat de linksback, dan moet de linkshalf blijven, want niet iedereen kan op dezelfde flank voor de bal spelen.”

De hoofdtrainer van Ajax denkt dat de Amsterdammers best een resultaat kunnen halen tegen Liverpool. “We moeten het geloof uitstralen dat het mogelijk is, met een gezonde bravoure en agressie. We zijn niet kansloos. We moeten morgen winnen met twee goals verschil. We moeten het geloof hebben dat het kan. We weten dat Liverpool een uitstekende ploeg heeft, maar we willen de dingen in balbezit gewoon beter doen dan daar. Ook in balverlies zullen we dingen beter moeten doen.”

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.