Algemeen Dagblad: Raiola weigerde vaste transfersom van 70 miljoen euro

Matthijs de Ligt hoopt op een transfer naar Juventus, maar het zal nog enige tijd duren voordat die hoop realiteit wordt. Gisteren werd bekend dat de Italiaanse club een bod van 55 miljoen euro heeft gedaan op de Ajax-aanvoerder. Met bonussen kan dat bedrag nog oplopen naar 65 miljoen euro. Te weinig voor Ajax.

De Amsterdamse club denkt aan een veel hoger bedrag van 80 miljoen euro. Tuttosport meldde gisteren nog dat Ajax na het beledigende bod de prijs voor De Ligt heeft verhoogd naar 87 miljoen euro. Volgens het Algemeen Dagblad stond Ajax een jaar geleden open voor een afspraak met Mino Raiola over een vaste transfersom. Die had 70 miljoen euro geweest, maar de zaakwaarnemer gooide dat aanbod in de prullenbak.

Enorme bedragen, maar gezien de gekte op de transfermarkt is dat door Ajax gevraagde bedrag niet eens zo gek. Matthijs de Ligt won de dubbel met Ajax, haalde de halve finale van de Champions League en met Oranje haalde de 19-jarige Ajacied ook nog de finale van de Nations League. De ochtendkrant meldt dat Ajax zeker niet de hoofdprijs verlangt voor de aanvoerder, maar dat er wel een realistisch bedrag op tafel moet komen.

Ajax en Juventus zullen verder onderhandelen over de transfersom. De Ligt wordt aanstaande maandag gewoon bij de selectie van trainer Erik ten Hag verwacht ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Algemeen Dagblad

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.