Kasper Dolberg

Alle Ajacieden uitgeschakeld op WK

Het WK 2018 zit erop voor alle Ajacieden die deelnamen aan het toernooi met hun land. Waar Hakim Ziyech (Marokko) en Dusan Tadic (Servië) al in de groepsfase werden uitgeschakeld, zat er op dat moment nog wel een een vervolg in voor Nicolás Tagliafico (Argentinië) en voor de Deense Ajacieden Lasse Schöne en Kasper Dolberg.

Afgelopen weekend kwam er echter ook een einde aan hun droom om wereldkampioen te worden. Zaterdag viel het doek voor Argentinië dat met 4-3 verloor van Frankrijk in de achtste finales. Tagliafico speelde de hele wedstrijd mee, maar kon niet voorkomen dat de Fransen bij vlagen de Argentijnen wisten te overklassen. Denemarken ging een dag later onderuit. Na strafschoppen bleek Kroatië te sterk. Schöne viel in de rust in en miste een strafschop in de penaltyreeks. Dolberg kwam niet in actie.

Daarmee zijn alle Ajacieden uitgeschakeld op het WK en zullen ze na een vakantie aan gaan sluiten bij de selectie van Ajax dat zich momenteel aan het voorbereiden is op de tweestrijd tegen Sturm Graz in de voorronde Champions League.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.