Alles zit mee, Ajax wint met ruime cijfers van Valencia: 0-3

Het is weer tijd voor de Champions League! In het indrukwekkende stadion Mestalla speelt Ajax een belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent Valencia. Ten Hag kiest ervoor om Promes vanaf links te laten starten en Neres op de bank te houden.

De wedstrijd opent flitsend. Ajax krijgt al in de eerste minuut een grote kans op de 0-1. Cillessen houdt de inzet van Van de Beek. Het feest had echter niet doorgegaan, vanwege buitenspel van Tadic. Direct daarna is Valencia gevaarlijk in de tegenstoot. De wedstrijd schiet in een hoge versnelling, het spel golft op en neer. Het is niet verwonderlijk dat het eerste doelpunt al vroeg valt. En het is een beauty. Ziyech schiet de bal van ver stijf in de kruising. Cillessen is kansloos, 0-1! Valencia laat zich echter niet uit het veld slaan door de vroege achterstand en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Dé kans op de gelijkmaker volgt al snel. Ajax heeft overtredingen nodig om de vlijmscherpe counters af te stoppen. Alvarez veroorzaakt op die manier een strafschop. Parejo gaat achter de bal staan, en mikt de bal héél hoog over het doel van Onana! Een meevaller, want Onana zelf lag al in de andere hoek. Net in de fase dat je de gelijkmaker verwacht – Ajax staat onder druk- valt het doelpunt aan de andere kant. Met een gelukje krijgt Van de Beek de bal bij Promes en hij scoort ook vanavond weer: 0-2! Een doelpunt op een heerlijk moment. Niet lang daarna lijkt Valencia de aansluitingstreffer alweer te maken. Lijkt, want de bal gaat van dichtbij op de paal. Het zit Ajax vanavond niet tegen. Toch zit niet alles mee: Ziyech schiet nog maar eens van ver en de bal spat dit keer uiteen op de lat. Het blijft daarom bij 0-2 tot de rust.

Aan het begin van de tweede helft schiet Valencia uit de startblokken. Ajax heeft het moeilijk. Maar het geluk is nog niet op vanavond. Geluk en een uitmuntende keeper zorgen ervoor dat Ajax geen tegentreffer incasseert. Onana redt formidabel op een van richting veranderd schot en zorgt er even later opnieuw voor dat de bal er niet in gaan. Via Blind, Onana én de paal schiet de bal alle kanten op, maar gaat deze niet over de lijn. Tadic krijgt aan de andere kant van het veld een grote kans. Hij schiet maar net naast. Ook Promes krijgt een goede mogelijkheid, maar schiet wat wild. Ajax meldt zich in ieder geval weer eens aan de andere kant. Het duurt nog even, maar dan volgt ook de bevrijdende 0-3. Van de Beek loopt slim weg en Tadic legt de bal precies goed diep. Oog-in-oog met Cillessen blijft Van de Beek ijskoud: 0-3. De controle over de wedstrijd is er nu volledig. Op een avond als deze weet je het nooit, maar Valencia lijkt overwonnen. Bijna wordt het ook 0-4 door Van de Beek, maar een prachtig stiftje wordt nog van de doellijn gekopt. Het laatste kwart van de wedstrijd speelt Ajax zakelijk en volwassen uit. Minpuntje zijn alle gele kaarten die nodig waren vanavond, maar met een stand van 0-3 zijn dat even zorgen voor later. Ajax had het geluk, maar zeker en vooral de klasse om Valencia met ruime cijfers aan de kant te zetten. Het resultaat is fantastisch. Na de 3-0 tegen Lille volgt een 0-3 tegen Valencia. Heer-lijk!

Aanvang: 21.00 uur – Scheidsrechter: Orsato

Scoreverloop:

0-1, Ziyech (8)

Parejo mist penalty (25)

0-2, Promes (34)

0-3, Van de Beek (67)

Valencia: Cillessen; Wass, Garay (geel), Gabriel, Jaume Costa (geel); Torres (Cheryshev/76), Parejo, Coquelin (Correia/70), Guedes; Rodrigo, Gómez (Lee/57 (geel).

Wissels Valencia: Doménech, Correia, Cheryshev, Diakhaby, Vallejo, Lee, Sobrino.

Ajax: Onana (geel); Dest, Veltman (geel), Blind (geel), Tagliafico (geel); Martínez (geel), Van de Beek (De Jong/88), Álvarez; Ziyech (Huntelaar/85), Tadic, Promes (geel) (Neres/81).

Wissels Ajax: Varela, Schuurs, Pierie, Neres, Huntelaar, De Jong, Marin.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.