Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 29 oktober 2010 15:59 – Bron: Almere Vandaag

Dat er een samenwerkingsverband is tussen Almere City FC en Ajax is bekend, maar hoe deze in elkaar steekt is nog vrij onduidelijk. Op een talentendag dat door de voetbalclubs op het Fanny Blankers Koen sportpark werd georganiseerd werd de samenwerking deels zichtbaar. René Koster, hoofd jeugdopleidingen van Almere City, zei hierbij erg blij te zijn met de samenwerking en er voordelen zijn voor beide clubs.

“Ik snap dat het voor veel mensen nog wat vaag in elkaar steekt, maar voor Almere City is deze samenwerking echt een lot uit de loterij”, aldus Koster. “Neem alleen al deze talentendag, vorig jaar heb ik er één georganiseerd uit naam van Almere City FC. Er kwamen geloof ik twintig spelers. Nu we Ajax als merknaam kunnen opvoeren en zij ook met scouts en trainers aanwezig zijn, heb ik 150 voetballertjes moeten afwijzen. We hadden ‘slechts’ plaats voor vijfhonderd. En ze komen zelfs uit het buitenland.”

Koster moet wel toegeven dat de grootste talenten naar Amsterdam gaan. “Dat is inderdaad zo. De supergrote talenten gaan naar Ajax. Dat is een deel van de deal. Al krijgen we er echt ontzettend veel voor terug. Spelers, die bij Ajax net niet goed genoeg worden bevonden, krijgen wij. Sterker nog: we worden tegenwoordig vaak gebeld door jeugdspelers van eredivisieclubs die zich via onze club in de kijker willen spelen van Ajax.”

Naast het voordeel voor de jeugdopleiding profiteert het eerste elftal van Almeerders ook van de samenwerking. “Dan doel ik niet alleen op het huren van spelers. Daar zijn we nog steeds over in gesprek en zal waarschijnlijk binnenkort zijn vruchten afwerpen. Het gaat mij als jeugdopleider meer om het gebruik van faciliteiten, zoals een systeem dat looppatronen vastlegt, waar wij bij Almere City FC geen budget voor hebben.”
 

Reageren op dit bericht