Joel Veltman

“Als ene Joël Veltman uit Nederland zo speelt, dan is het niet goed”

Joël Veltman is één van de meest ervaren spelers van Ajax. De 26-jarige Ajacied staat aanstaande zondag op het veld tegen Feyenoord. In de voorgaande topper Ajax – PSV speelde de aanvoerder op het randje van het toelaatbare. Er werd vooral op ‘sociale media’ beklag gedaan hoe de verdediger de PSV-aanvaller Lozano uit de wedstrijd hield. Veltman zelf kan daar niet zo mee zitten.

“Als Giorgio Chiellini zo speelt, of voorheen Marco Materazzi, dan staat iedereen op de banken. Dan zegt iedereen in Nederland: kijk eens wat een winnaars. Als ene Joël Veltman uit Nederland zo speelt, dan is het niet goed. Maar het hoort bij zulke wedstrijden. Op het randje spelen en er af en toe stevig in kletsen. Het doel was toch bereikt? We wonnen van PSV en ik speelde Lozano uit de wedstrijd. Dan is er achteraf alsnog kritiek. Tja, wat moet ik dan nog meer doen?”, zegt Veltman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Veltman was vroeger inderdaad ‘liever’. “Maar mijn speelstijl is inderdaad wel geleidelijk aan veranderd. Vroeger wilde ik per se alles voetballend oplossen. Driehoekje hier, inspeelpass daar. Maar dat leidde er ook toe dat ik fouten maakte. Als je ouder wordt, wil je ook op een andere manier een signaal afgeven naar je medespelers. Dus ja, ik ben er voor zo’n topwedstrijd wel bewust mee bezig, maar dat wil niet zeggen dat het gemaakt gedrag is. Ik ben in het veld soms een jongen die je liever niet tegenover je hebt staan.”

Zoals gezegd staat aanstaande zondag de Klassieker op het programma. Om 14.30 zal er worden afgetrapt. Een zeer belangrijke wedstrijd voor Ajax dat de achterstand van 5 punten op PSV zo snel mogelijk wil inlopen. “Feyenoord heeft geen goede seizoensstart gehad, maar zij zullen tegen ons in een bepaalde flow willen komen. Voor ons is de opdracht duidelijk: winnen. Want dan geven we niet alleen Feyenoord, maar ook PSV direct na de winterstop een duidelijk signaal. En ja, om dat te bereiken is veel geoorloofd”, aldus de rechtsback.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.