“Als je een serieuze ploeg wil zijn, moet je dit niveau vasthouden”

Dusan Tadic was gisteren één van de grote uitblinkers tegen Standard Luik. De Belgen werden met 3-0 aan de kant gezet. De 29-jarige Ajacied bereidde op schitterende wijze de derde goal voor. Mede daardoor kan de Amsterdamse club zich opmaken voor de play-offs van de Champions League tegen Dinamo Kiev.

“We speelden heel goed”, vertelde Tadic in gesprek met FOX Sports. De Serviër zag een volwassen Ajax. “Met én zonder bal. Dat was het grote verschil met de wedstrijd tegen Heracles Almelo van afgelopen weekend. Dit was een belangrijke les voor ons. In andere wedstrijden willen we ook domineren, maar dan rennen we soms alle kanten op.”

Tadic gaat verder: “Dan willen we te veel doen, terwijl het soms beter is om in je positie te blijven en zo ruimte te maken voor een ander. We hebben heel veel kwaliteit, maar vandaag lieten we ook zien dat we het niet rustig aan wilden doen. We kwamen dicht bij ons topniveau, hebben laten zien dat we goed en mooi kunnen voetballen én de nul kunnen houden.”

“Als je een serieuze ploeg wil zijn, moet je dit niveau vasthouden. En als we dat doen, kunnen wij iedereen pijn doen”, aldus de international. Ajax speelt op woensdag 22 augustus eerst thuis tegen Dinamo Kiev. Op dinsdag 28 augustus wacht in Oekraïne de terugwedstrijd.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.