Álvarez: “Een rol als centrale verdediger past me nu ook het best, denk ik” 

Edson Álvarez weet nog steeds niet wat zijn beste positie is bij Ajax. De 22-jarige Mexicaan zag zich eerst als verdediger en dan weer als middenvelder. Van dat laatste is de Ajacied inmiddels teruggekomen.

“Ajax heeft met Lisandro Martinez, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en soms Quincy Promes zo’n sterk middenveld dat ik een plaats in de defensie moet zien te vinden”, zegt Álvarez in gesprek met De Telegraaf . “Een rol als centrale verdediger past me nu ook het best, denk ik.” De international wil zich verbeteren als speler. “In het begin had ik logische aanpassingsproblemen, maar inmiddels ben ik gesetteld, gewend aan het Nederlandse voetbal en klaar om de nieuwe Edson Álvarez te tonen.”

“Een speler met vertrouwen, passie, verdedigende en voetballende kwaliteiten”, zegt Álvarez over zijn eigen kwaliteiten. “De wedstrijden die ik speelde, was ik misschien wat te verlegen. Dat zit niet in mijn karakter, maar gebeurt soms nu eenmaal als je ergens nieuw bent. Ik sprak nog niet heel goed Engels, maar ik heb dat geleerd. De mensen kunnen erop vertrouwen dat ik álles doe om bij deze mooie club te slagen.”

Álvarez heeft er nog geen problemen mee dat hij nog geen vaste basisspeler is. “Ik wist dat ik naar een grote club ging en met zulke goede spelers voor je in het team is het niet moeilijk om geduld te hebben. Mijn niveau moet nog verder omhoog, maar de aanpassing gaat goed.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.