Álvarez: “Gelukkig kan ik steeds beter met die kritiek omgaan”

Edson Álvarez begon het seizoen 2020/21 als basisspeler op het middenveld, maar de Mexicaanse Ajacied zit nu weer een tijdje op de bank. De international heeft ook een beetje moeite met de kritiek op zijn spel, zo laat hij blijken in een interview met Ajax Life.

“Het komt bij Ajax regelmatig voor dat we winnen en ik tevreden van het veld stap en het gevoel heb dat ik uitstekend heb gespeeld”, aldus de 23-jarige speler. “Toch hoor ik vanuit de buitenwereld dan kritische geluiden. Daar heb ik dan wel moeite mee. Kennelijk verwachten mensen iets van me wat ik niet kan bieden. Gelukkig kan ik steeds beter met die kritiek omgaan. Zelfs Cristiano Ronaldo en Lionel Messi krijgen kritiek, waarom zou ik daar dan aan ontsnappen?”

“De corona-uitbraak in maart was natuurlijk verschrikkelijk”, zegt Álvarez, die het daardoor lange tijd zonder zijn vriendin en dochtertje moest stellen in Amsterdam. Het voordeel was wel dat de verdediger/middenvelder meer tijd had om te werken aan zijn fysieke gesteldheid. “De break die het virus veroorzaakte, kwam mij fysiek niet eens slecht uit.”

Daardoor begon Álvarez topfit aan het nieuwe seizoen. “Mijn zelfvertrouwen was terug, ik voelde me weer op mijn gemak. In een paar maanden tijd ben ik een stuk explosiever en sterker geworden. Mijn spel is intenser en ik kan me beter positioneren. Zo sta ik na een moeilijk jaar uiteindelijk waar ik hoopte te staan.”

Maar sinds enkele weken staat Davy Klaassen op ‘zijn’ plek. Wellicht kan de voormalige speler van Club America zich richten op de positie van centrumverdediger, want afgelopen dinsdag kwam hij tegen FC Midtjylland (1-2 winst) als vervanger op de plek van de tegenvallende Perr Schuurs.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.